_
_
_
_
_
Tribuna
Artículos estrictamente de opinión que responden al estilo propio del autor. Estos textos de opinión han de basarse en datos verificados y ser respetuosos con las personas aunque se critiquen sus actos. Todas las tribunas de opinión de personas ajenas a la Redacción de EL PAÍS llevarán, tras la última línea, un pie de autor —por conocido que éste sea— donde se indique el cargo, título, militancia política (en su caso) u ocupación principal, o la que esté o estuvo relacionada con el tema abordado

Tots a una veu

Hui la Comunitat Valenciana està un poc millor que fa un any, peró no hi ha espai per al triomfalisme Els problemes que encarem són molts i molt importants

Celebrem un altre nou d’octubre i ho fem units, agermanats. Ben conscients de la importància de tot allò que compartim, de la força dels lligams que ens acosten els uns als altres.

Vivim un altre nou d’octubre, junts dins la nostra diversitat, sabedors de l’existència de molts punts en comú, d’espais de convivència, d’idees que tots defensem i de demandes que tots aspirem a veure satisfetes.

Els últims dotze mesos han estat farcits d'obstacles, però també de fets de gran transcendència per tots nosaltres. Hem distingit el que era realment important, les aspiracions més urgents dels ciutadans i el que no admetia més retards i ens hem posat a treballar, sense protagonismes i amb humilitat, buscant sempre solucions als problemes de la gent.

Hui la Comunitat Valenciana està un poc millor que fa un any en termes econòmics, socials i institucionals.

Encara això no hi ha espai per al triomfalisme. Els problemes que encarem diàriament els valencians i les valencianes són molts i també molt importants.

Però dins d’este paisatge difícil podem trobar també motiu per a l’esperança. L'esperança en un talent valencià que estava latent i ara està demostrant un nou impuls. L'esperança d’un poble que ha superat les seues diferències per arribar a un acord i reclamar un canvi en el sistema de finançament i en la política d’inversions.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Sabem que només podrem fer front a la indiferència i la discriminació que patim, si estem units i ens presentem tots a una veu. Una veu valenciana que és la suma d’un gran nombre de persones diverses que s’expressen a l’uníson.

Estem units, des del convenciment de reclamar allò que ens correspon per dret, ni més ni menys. Fa pocs dies, esta mateixa setmana portarem la nostra veu a Madrid, i puc garantir-los que no pararem fins a aconseguir el nostre objectiu just.

Esta unitat és el nostre capital més valuós, l’instrument més eficaç per aconseguir el nostre propòsit i la lleialtat als valencians és la nostra primera obligació. Compartixc, sense ambigüitats, aquell concepte de lleialtat d'Eiximenis, “Pel que fa a la lleialtat que hi ha entre els homes de la comunitat, sapigueu que és molt necessària i que no es pot preuar.”

Seguirem junts, ara i en el futur, lluitant per allò que millorarà la nostra vida i la dels nostres fills i néts, la nostra terra, els nostres hospitals, les nostres escoles i universitats, el nostre autogovern, les nostres institucions i tot allò que signifique un autèntic progrés per una societat que volem cada dia més justa, solidària, igualitària i cohesionada en la seua diversitat.

Estes són les senyes d'identitat d'una nova Comunitat Valenciana. Una Comunitat unida, honesta, treballadora i oberta al món.

Amb tot el meu afecte, vos desitge un bon 9 d’Octubre.

Ximo Puig és president de la Generalitat valenciana.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_