_
_
_
_
_
BUTXACA

Tot... i a preu anticrisi

Obres mestres i completes es poden trobar a molt bons preus en edicions de butxaca

Carles Geli

Obres mestres, completes i amb preus anticrisi. Són el denominador comú d’algunes novetats en format petit. És el cas del teatre complert de Shakespeare que llença Debolsillo, amb versions totes de la segona meitat del XX i respectant vers i prosa. Valverde, Molina Foix o Paz Soldán són alguns dels traductors del primer volum, que recull 10 comèdies: La doma de la fiera, Como les guste...

El mateix segell, aprofitant (i despistant) a portada la sèrie televisiva, ha engegat l’obra completa de Sherlock Holmes esperant un nou públic, a qui els ofereix traductora de luxe: l’exeditora Esther Tusquets. També immortals són les aventures d’Els Tres Mosqueters, que Edhasa ha encapsat, tot oferint el cicle complet de tres llibres, amb gravats de la primera edició.

Amb narrativa contemporà-nia també es poden fer packs: ho demostren l’acabada d’estrenar biblioteca Paul Auster (encetat amb el fris narratiu que l’enlairà) com les dues primeres entregues de la tetralogia El cementerio de los libros olvidados, de Carlos Ruiz Zafón.

A imatge i semblança del que ha fet Penguin (Great Ideas), Taurus ofereix 10 títols cabdals que han canviat la manera de veure o de pensar, des de la selecció natural de Darwin a la visió de la cort del gran Khan pel gran Marco Polo... Mons sencers molt bé de preu.

Comedias.Obra completa, I W. Shakespeare. Debolsillo. 896 pàgines. 19,95 euros. El signo de los cuatro. A. Conan Doyle. Debolsillo. 160 pàgines. 7,95 euros. Los tres mosqueteros. Alejandro Dumas. Edhasa. 3.232 pàgines. 39,90 euros. La trilogía de Nueva York. Paul Auster. Booket. 384 pàgines. 9,95 euros. La sombra del viento / L’ombra del vent. Booket / La butxaca. 1.268 pàgines. 21,90 euros. Viajes por la tierra de Kublai Khan. Marco Polo. Taurus. 138 pàgines. 6,99 euros.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Noches de Bocaccio, de Juan Marsé. Alfabia,  88 pàgines. 6,75 euros

 El Flash-Flash, Juan Benet, Teresa Gimpera i més desfilen en aquesta irònica mirada a la Gauche Divine de l’autor d’Últimas tardes con Teresa, que descriu l’ascens i caiguda de Roberto Amores, xarnego que enlluerna la intelligentsia burgesa.

El doctor Zhivago, de Boris Pasternak. Debolsillo / Galaxia Gutenberg, 752 pàgines. 12,95 euros

Primera traducció directa del rus de l’única novel·la de l’autor amb què va obtenir el Nobel que tants problemes li donà. Gran història d’amor amb missatge a partir del poètic metge, partit entre el passat imperial i la revolució: “Un serf amb dos amos”, el definex un personatge.

El túnel, de Friedrich Dürrenmatt. Alpha Decay, 104 pàgines. 9 euros

 Avui el tren, dins el túnel, ha entrat en un pendent? S’ho pregunta l’estudiant dins el vagó en aquest relat de l’autor suís, retrat de l’angoixa de l’home d’avui i la impossibilitat d’aturar el destí. O no, com planteja el traductor Juan de Sola a l’epíleg.

Sukkwan Island, de David Vann. La butxaca / Booket, 176 pàgines. 9,95 euros

 Duríssima és el qualificatiu per aquesta primera novel·la que descriu la decisió de Jim de dur El seu fill Roy a una illa salvatge d’Alaska per millorar les seves relacions. La tensió, però, anirà a més. Premi Llibreter i Médicis Étranger a França.

El desierto de los tártaros, de Dino Buzzati. Alianza, 272 pàgines. 10 euros

 Seguretat versus llibertat; resigna-ció / ànsies de fer; enemic exterior / interior... Aquestes i altres dicotomies són les que tàcitament presenta aquesta brutal història sobre l’arribada del tinent Drogo a la darrera fortalesa de la frontera en espera d’un atac imminent d’un enemic invisible que no acaba d’atacar mai.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Carles Geli
Es periodista de la sección de Cultura en Barcelona, especializado en el sector editorial. Coordina el suplemento ‘Quadern’ del diario. Es coautor de los libros ‘Las tres vidas de Destino’, ‘Mirador, la Catalunya impossible’ y ‘El mundo según Manuel Vázquez Montalbán’. Profesor de periodismo, trabajó en ‘Diari de Barcelona’ y ‘El Periódico’.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_