_
_
_
_
_
Opinión
Texto en el que el autor aboga por ideas y saca conclusiones basadas en su interpretación de hechos y datos

Unitat per recuperar l’educació valenciana

Des de CC OO entenem que és fonamental la mobilització contra la LOMCE i les retallades

Les treballadores i treballadors unides i units hem aconseguit recuperar drets laborals al País Valencià. Així ho expliquem la gent de la FE CC OO PV a les assemblees que fem als centres educatius públics: la mobilització unitària i la negociació possible gràcies a eixa demostració de força ens han permès recuperar els drets laborals retallats per l’anomenat Decret Vela.

La FE CC OO PV també ha iniciat aquest curs amb el lema “recuperem el futur” perquè entenem que cal recuperar encara molta part dels nostres drets educatius i laborals i entenem també que ho podem aconseguir, amb la unitat i amb l’esforç de tota la societat: El futur pot ser nostre, sols cal unir-se per aconseguir-lo.

Al País Valencià, a causa de la precipitació de la nostra Administració educativa per a aplicar la LOMCE i la seua obstinació a imposar les retallades en inversió educativa al màxim nivell possible, hem patit especialment les conseqüències dels atacs d'un govern estatal econòmicament neoliberal i políticament retrògrad.

Com a sindicat de la classe treballadora defensem que davant aquest entestament del Govern valencià en reduir drets educatius i laborals solament cap la resposta contundent de la ciutadania i que és necessària, per tant, la unitat per recuperar l’educació valenciana.

Com a sindicat socio-polític, un any després de la vaga convocada amb èxit el 24 d’octubre de l’any passat, i donat que la nostra realitat ho continua demanant, també vam iniciar un període de consultes sobre la possibilitat de convocar una nova vaga educativa. Els resultats entre la nostra afiliació van ser favorables a la convocatòria, però no s'han donat les dues condicions que considerem necessàries per a la convocatòria d'una vaga reeixida: que fóra convocada en l'àmbit estatal, i que fóra unitària.

Per a aconseguir-la, el nostre primer pas va ser proposar la seua convocatòria a la Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic del País Valencià. Aquesta iniciativa no va prosperar, al nostre judici, pel poc interès o fins i tot l'oposició de les altres forces sindicals membres de la plataforma.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

 Amb aquest escenari, i d'acord també amb la valoració de les organitzacions de la plataforma, entenem que és fonamental la mobilització contra la LOMCE i les retallades, per la qual cosa decidim recolzar les vagues d'estudiants i treballar per a convocar les manifestacions educatives.

Ens llancem així a liderar amb el nostre treball aquesta possibilitat. Aquesta tasca de formigueta, primer confluint amb el Sindicat d'Estudiants de cara a la mobilització del 23, i després confluir amb més de 20 organitzacions -partits de l'oposició i forces polítiques d'esquerra, associacions cíviques i culturals i sindicats d'estudiants- no ha estat una tasca fàcil. Volem agrair el suport de totes les organitzacions convocants i especialment de FAPA-València, com a coordinadora de l'organització de la manifestació, i també d’Escola Valenciana i d’Acció Cultural del País Valencià; tres organitzacions d'ampli abast social que des del principi han prestat el seu suport a la necessitat de superar els conflictes per a poder arribar a una convocatòria el més unitària possible. Confluir per a vèncer i sobretot convèncer.

El nostre model és aquest, defensar mobilitzacions des de la col·laboració i el consens, per això hem estat treballant molt dur per tal d’aconseguir el suport social més ampli possible.

Després de l’èxit de la mobilització d'aquest 23 d'octubre estem davant un gran futur i des de CC OO PV apostem per configurar un nou marc unitari. Des de l'esquerra, com a sindicat sociopolític, de classe i amb un pensament transformador de la societat considerem que hem d'anar superant els enfrontaments estèrils i configurar una majoria social de canvi, de recuperació dels drets de ciutadania i de la classe treballadora.

Volem recuperar el futur perquè ha de ser nostre i podem conquistar-lo, avui en els carrers i dia a dia amb la força que ens donen les treballadores i treballadors amb el seu recolzament en la mobilització, amb la seua afiliació i amb el seu vot.

Miguel Ángel Vera és secretari general de CC OO de l'Ensenyament

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_