_
_
_
_
_
música i tradicions

El setge de 1714, en tona i mitja de petards

El piromusical clourà les festes amb un espectacle “d’alt contingut emotiu”

Barcelona -
El piromusical de la Mercè d’enguany tancarà la celebració del Tricentenari.
El piromusical de la Mercè d’enguany tancarà la celebració del Tricentenari.

Una tona i mitja de petards per donar forma, llum i so al “somni d’un gegant”. Aquesta és la càrrega explosiva que enguany tancarà les Festes de la Mercè, així com els actes del Tricentenari, que s’han succeït al llarg de l’últim any a la capital catalana. El clàssic piromusical, que tindrà lloc el dia 24 a les 22 hores a les fonts de Montjuïc, suposarà el colofó d’unes festes esquitxades de trobades pirotècniques: les altres tindran lloc diumenge vinent al llarg de la Via Laietana, amb el correfoc anual, i durant les exhibicions pirotècniques de l’Espigó del Gas demà divendres, dissabte i diumenge (19, 20 i 21).

El piromusical d’enguany posarà fi al Tricentenari amb un espectacle efectista, més proper al teatre visual que a la simple exhibició de focs artificials. El somni d’un gegant, com s’ha batejat l’espectacle, serà una narració d’alt contingut metafòric projectada en una pantalla de mil metres quadrats; un pirovideomusical que interactuarà amb les fonts de Montjuïc, les columnes de Puig i Cadafalch i els cops d’efecte de la pirotècnia. “Es tracta de la narració d’un viatge de 300 anys que comença l’11 de setembre de 1714 amb els bombardejos sobre Barcelona”, explica el director del muntatge, Lluís Danès, “i avançarà fins a l’actualitat, a través dels somnis de catalans internacionalment reconeguts”. Salvador Dalí, Joan Miró i Narcís Monturiol seran alguns dels noms presents. Escrit pel periodista Toni Soler, narrat per l’actor Lluís Soler i musicat per Xavi Lloses, el relat apel·larà al sentiment: “Parlem de la voluntat d’un poble de ser”, precisa Danès, “i nosaltres hem tingut un exèrcit brutal, que són els nostres somiadors i artistes”.

La trobada anual a l’Espigó del Gas, a la platja de la Barceloneta, inclourà les exhibicions pirotècniques de grups procedents d’arreu del món. El dijous 19 a les 22 hores, l’empresa de l’Azerbaidjan Great Holiday farà un desplegament de les habilitats que l’han dut a ser líder de sector al seu país i participar en concerts de Shakira o Elton John. El dissabte 20, a la mateixa hora, serà una companyia suïssa, Pyrostar, la que provarà d’impressionar els barcelonins amb una combinació de melodies atrevides, formes i colors. Pirotècnia Igual (Catalunya) i Tamara Fireworks (Japó) col·laboraran en una exhibició especial el diumenge 21, a les 22 hores, en un espectacle de “flors artificials”.

Els Diables de les Corts seran alguns dels que encapçalaran el correfoc principal, que començarà diumenge 21 a les 19.30 hores, a la plaça Antoni Maura, i baixarà per la Via Laietana. Els seguiran 30 colles i 21 dracs acompanyats dels tabalers del Prat, que “animaran la nit des d’un escenari mòbil”, avança la coordinadora de diables de Barcelona, Paola Mulero. Com és habitual, el correfoc tindrà una versió per als més petits (de 4 a 18 anys) que arrencarà a les 18.30 hores. De foc, per la festa major, n’hi ha per a tothom.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_