_
_
_
_
_

Un festival per als barcelonins

Al Cruïlla de Cultures, la música fuig de la massificació i busca la proximitat

Txarango, un dels grups que no faltarà a la cita del Cruïlla.
Txarango, un dels grups que no faltarà a la cita del Cruïlla.GIANLUCA BATTISTA

Un festival per a tothom. Es diu aviat, però és complicat dur-lo a terme . Això intenta des de fa anys el Cruïlla de Cultures, que aquest any aspira a reunir unes 18.000 persones al dia durant els seus dos dies forts de programació. Si el festival és tan obert, eclèctic i variat com els hàbits musicals de la població als temps de la música distribuïda digitalment, ¿com és que costa tant assentar el festival a la realitat musical barcelonina? Jordi Herreruela, director del Cruïlla, en té les respostes: “Tenim un públic molt diferent a la resta de festivals, un públic heterogeni que escolta molta música però segurament no té un consum cultural o musical tan alt com el del Primavera o el Sónar. Aquests festivals tenen un públic percentualment no molt important amb relació a la població, però manté un consum musical molt elevat i està pendent dels seus grups i de l’escena que li interessa. Nosaltres ens adrecem a un públic més ampli, però curiosament, potser per això, és més difícil de localitzar”.

Una altra diferència del Cruïlla amb la resta de festivals —l’escassa presència d’estrangers— estranya en una ciutat plena de turistes: “Som un festival de Barcelona i dels barcelonins. L’estranger no és una prioritat. El nostre és un reflex de Barcelona: obert, variat i cosmopolita. Tenim la sensació que en molts festivals només es pensa en xifres, i creiem que això no va a favor de la comoditat. Mantenir unes mides raonables, oferir concerts de 90 minuts, poques distàncies entre escenaris, veure els concerts sense necessitar pantalles, i oferir bons serveis, com ara la restauració, són els nostres arguments. No volem parlar d’impacte econòmic, volem pensar en els barcelonins. No vol dir que no vulguem gent de fora, la volem, però volem la gent de Barcelona. És el 90% del nostre públic”, diu Herreruela. I afegeix: “Intentem que el públic pugui absorbir bé una proposta rere l’altra. Les tardes comencen tranquil·les, cosa que ens ha portat a programar caps de cartell com Damon Albarn i Jack Johnson a les 20.00 h perquè ofereixen propostes més tranquil·les. De mica en mica l’ambient va creixent rítmicament i acabem amb artistes molt més ballables i festius”.

Per acabar d’arrodonir la proposta, diumenge el Cruïlla ofereix una jornada amb dos concerts: Blaumut i Zaz. “Va ser una mica casualitat, i aquestes casualitats ens han dut a programar dos concerts que poden ser gaudits en família. No són concerts infantils, sinó propostes musicals que una família, en diumenge a la tarda, pot gaudir a un preu raonable”. El Cruïlla ha apostat per una programació molt competitiva amb artistes com Calle 13, Vetusta Morla, Txarango, Band Of Horses, Berri Txarrak, Kusturika & The No Smoking Orchestra, Imelda May, Maccklemore, Maria Rodés, Oques Grasses, The Selecter, Nueva Vulcano i Tinariwen, entre d’altres.

CRUÏLLA DE CULTURES

Parc del Fòrum

De l’11 al 13 de juliol

Entrada, 50 euros. Abonament, 80. Nit, 25. Diumenge, 25.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_