_
_
_
_
_

(a)phònica, el festival de la veu

El festival de Banyoles arriba a la seva onzena edició

La veu de Jorge Drexler, una de les que s’escoltaran a l’(a)phònica
La veu de Jorge Drexler, una de les que s’escoltaran a l’(a)phònica

Cinc dies per posar la veu com a epicentre cultural de Banyoles. El festival (a)phònica arriba a l’onzena edició reforçant un model que concentra la seva activitat entre els dies 20 i 24, s’escampa per diversos indrets de la localitat gironina i apel·la a la curiositat tant del públic local com del vingut d’arreu de Catalunya: “Des que hem concentrat les activitats en un cap de setmana llarg, hem notat que, a més del públic local, ens visita públic especialment de les comarques barcelonines”, indica Francesc Viladiu, director de l’(a)phònica.

Ell mateix situa el festival a Banyoles “no com una flor d’estiu, sinó com la cirereta que culmina una activitat musical que es desenvolupa durant tot l’any en diversos indrets que el festival també fa seus durant la seva celebració”. Així, ens trobem davant d’un festival de veu “que recull la tradició coral que té la nostra població”, suggereix Viladiu; que no té lloc en un sol indret, “de fet no som un festival de recinte, sinó de recintes, d’escenaris situats en diversos llocs de la ciutat”, que no apel·la a un públic, sinó a diversos públics: “El màrqueting indica que has de seleccionar un públic i treballar per ell. Nosaltres tenim públics i ens va bé, donem una oferta que no es pot categoritzar dins un estil concret, sinó que cridem públics diversos amb la nostra oferta. I funciona.

(A)PHÒNICA

Banyoles

Diversos escenaris.

Del 20 al 24

L’única cosa que resulta més complicada és la comunicació, ja que no només tens un destinatari”, conclou Viladiu. I parlant de comunicació, cada campanya intenta ser original i anar més enllà de la típica comunicació, i aquest any el festival ha fet una paròdia del discurs polític, tot postulant-se en una simulada cursa electoral com el millor festival de Catalunya. Més coses que fan de l’(a)phònica un festival singular? Doncs tenir una marca tan nostrada com les pastilles Juanola com a patrocinador principal: “Un any —assenyala Viladiu—, se’ns va ocórrer representar les cares dels artistes participants dins una pastilla Juanola. Ens vam posar en contacte amb la marca per demanar-los permís per fer-ho, i els vam demanar també cinc quilos de pastilles per repartir i que ens patrocinessin.

A tot van dir que sí i des de llavors són el patrocinador principal”. Una altra característica és que un dels escenaris del festival és una barca, la barca Tirona, que fa una singladura per l’estany. “Des de l’any passat fem un concert per a 80 persones a l’interior. Aquest any hi actuen Enric Montefusco, vocalista de Standstill, que amb la proposta Micro Zenit ja ha esgotat les entrades, i un altre dia Carles Belda i Marc Serrats”.

Doncs bé, en aquest festival tan singular actuen aquest any, entre d’altres, Jorge Drexler, La Iaia, María Coma, Miquel Gil i Pep Botifarra, The Excitements, el monologuista Miguel Noguera, Sanjosex, Soledad Vélez, Nyam Un Tastet d’Òpera, Muchachito y Sus Compadres, Kitsch, Jazz Machín i Radio Belbel Marsella. Això en un festival que encara manté part de la seva oferta com a gratuïta i en què la resta es beneficia d’uns preus completament assequibles. Banyoles, capital de la veu durant el cap de setmana.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_