_
_
_
_
_
EXTRA SANT JORDI

Bit a bit i bona lletra

La Diada presenta 300 novetats en paper i digital, divides en 16 gèneres, per invertir com cal en una bona lectura. El llibre electrònic va esgarrapant presència en el món editorial

Carles Geli
ALEX FITO

El percentatge és encara petit i, en molt bona part, per culpa de la pirateria, però lentament, de manera inexorable, el llibre electrònic va esgarrapant presència en el món del llibre. Una mirada als prop de 300 títols que ofereix aquest especial amb motiu de la Diada de Sant Jordi de demà mostra l’increment dels que es poden obtenir també en versió digital. Els editors saben que la convivència és desitjable i, segurament, representa el futur mateix del sector, però cal controlar un drac al qual podrien créixer molts caps i que pot girar com un mitjó els hàbits i consums culturals amb relació a la lectura, com s’apunta en aquestes mateixes planes, amb l’autoedició digital i la forta presència de corporacions tecnològiques.

En definitiva, amb els e-books, bit a bit i bona lletra, parafrasejant la frase feta tan catalana, perquè resulta que tot plegat succeeix en un moment especialment dolç de la narrativa catalana, amb la consolidació d’una generació que frega els 50 anys i la irrupció d’una nombrosa fornada de nous noms tan joves com prometedors; amb una oferta de narrativa traduïda (en particular, del francès) sucosa; amb poesia domèstica i forana de molt de pes; amb una bibliografia excel·lent sobre els conflictes de 1714 i 1914; amb una crònica periodística en estat de gràcia; amb un món del còmic cada cop més suggeridor i sofisticat... De coses bones per llegir, n’hi ha, i moltes, fet que vol dir que hi ha grans editors i millors autors i que, més que mai, caldran els llibreters prescriptors. Que s’acabi llegint en paper o en digital serà, d’aquí un temps, a banda de simultani, intranscendent.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Carles Geli
Es periodista de la sección de Cultura en Barcelona, especializado en el sector editorial. Coordina el suplemento ‘Quadern’ del diario. Es coautor de los libros ‘Las tres vidas de Destino’, ‘Mirador, la Catalunya impossible’ y ‘El mundo según Manuel Vázquez Montalbán’. Profesor de periodismo, trabajó en ‘Diari de Barcelona’ y ‘El Periódico’.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_