_
_
_
_
_
BEST-SELLER

Thriller’ de raça

Forsyth i Vázquez-Figueroa, dos veterans del best-seller, tornen a les llibreríes

Barcelona -
VICTOR ESCANDELL

A mitjan anys setanta i fins ben entrats els vuitanta del segle passat, Frederick Forsyth i Alberto Vázquez-Figueroa eren sinònim d’èxit amb thrillers potents, ja sigui de connotació sociopolítica o bé d’aventura en llocs exòtics. Chacal (1971) i Manaos (1975) en són bones mostres. Els amants del gènere, doncs, estan aquest Sant Jordi d’enhorabona, perquè tots dos hi són. I, curiosament (o no), amb temàtica idèntica: el terrorisme islàmic. Així, Forsyth, amb mà trencada (personatges que no són el que semblen, assassins a sou i membres d’organitzacions violentes), posa a l’eix la figura del Predicador, número u a la llista d’enemics dels Estats Units per ser eliminat. L’extremisme islamista també permet al veterà Vázquez-Figueroa reprendre Tuareg, que publicà el 1980. Traslladant l’escenari a Mali, s’infiltraen la base d’uns terroristes que volen crear un estat islàmic. Un camioner, Gacel Mugtar, serà l’encarregat d’aplicar el codi ètic.

La lista. Frederick Forsyth</CF>. Plaza & Janés. 336 pàgines. 20,90 euros / @ 13,99 euros. El último tuareg. Alberto Vázquez-Figueroa. Martínez Roca. 352 pàgines. 19,90 euros / @ 9,99 euros.

Plorar de riure

NEUS VIDAL

Davant la crisi, el millor és riure una bona estona. Dos títols s'enduran la palma en aquest apartat: després de L'avi de 100 anys que es va escapar per la finestra, amb sis milions de còpies venudes, el suec Jonas Jonasson vol repetir èxit amb la mateixa fórmula humorística i, segons els llibreters, L'analfabeta que va salvar un país podria ser el més venut aquest Sant Jordi. La noia, d'un barri pobre de Johannesburg, té un extraordinari do per a les matemàtiques; l'atzar la portarà a viure situacions inversemblants, que inclouran una trobada amb el rei de Suècia i alguna cosa de bombes. L'humor també és l'arma del debutant Romain Puértolas, gran èxit a França. L'increïble viatge del faquir que va quedar atrapat en un armari d'Ikea és el periple de Dhjamal, que recorre diversos països després de tancar-se en una peça de mobiliari de la cadena sueca.

L'analfabeta que va salvar un país / La analfabeta que era un genio de los números. Jonas Jonasson. La Campana / Salamandra. 298 / 416 pàg. 19,95 / 19 euros / @ 9,99 / 12,99 euros. L'increïble viatge del faquir que va quedar atrapat en un armari d'Ikea / El increíble viaje del faquir que se quedó atrapado en un armario de Ikea. Romain Puértolas. Rosa dels Vents / Grijalbo. 256 pàg. 16,90 / @ 9,99 euros.

Tu, i només tu / Tú...

Torna l’autor de novel·la romàntica més llegit als passadissos dels instituts. Després d’èxits com A tres metres sobre el cel, trasllada ara l’acció a Espanya, on ha venut més de dos milions i mig de llibres. El Nicco en recorrerà els carrers per trobar el seu únic amor, la Maria.


Tu, i només tu / Tú... Federico Moccia. Columna / Planeta. 326 / 352 p. 18,90 eur / @ 9,99 eur

La duquesa de Sagan

Entre finals del XVIII i inicis del XIX, una noble alemanya va tractar (i influir) sobre personatges cabdals de l’època: el tsar Alexandre, Lord Wellington i Napoleó. Fascinant viatge novel·lesc sobre aquesta dona real que permet, a sobre, explicar part de la història europea.


La duquesa de Sagan. Ildefonso Arenas. Edhasa. 640 pàgines. 26 euros

Aprendiz por casualidad

Després de l’èxit Qui vol ser milionari?, base de la pel·lícula Slumdog Millionaire, l’autor indi repeteix fórmula. Sapna Sinha, dona humil, rep l’oferta d’un multimilionari per convertir-se en directora de la seva empresa. Per aconseguir el seu somni, però, haurà de passar una sèrie de reptes.


Aprendiz por casualidad. Vikas Swarup. Suma. 464 pàg. 18,50 euros / @ 9,99 euros

Odiseo

L’autor de l’espectacular trilogia Aléxandros recupera Ulisses, el gran heroi del poeta grec Homer, tot recreant detalladament i en primera persona la seva història mítica, combinant acció i pensaments del personatge fins ara mai novel·lats, de la generositat a la mesquinesa.


Odiseo. Valerio Massimo Manfredi. Grijalbo. 416 pàg. 20,90 euros / @ 12,99 euros

No et refiïs...

El pare de No obris els ulls fa oblidar la bondat del personatge infantil i anomena Peter Pan un criminal. Aturar-lo per resoldre un cas de corrupció i ajudar el seu company Jack serà la feina del policia Dave Gurney, protagonista de totes les novel·les d’aquest antic publicista.


No et refiïs... / No confies... John Verdon. Edicions Proa / Roca Editorial. 560 / 480 p. 19,90 eur / @ 7,99 eur

El caballero de San Petesburgo

Miranda és un cognom gravat a l’Arc de Triomf de París com un heroi de 1789. Seductor i culte, també exercí de revolucionari a Sud-amèrica i Rússia; fins allà el seguí una criolla. Història real que l’autora cubana de Tú, la oscuridad novel·la amb passió.


El caballero de San Petesburgo. Mayra Montero. Tusquets. 254 pàg. 18 euros / @ 12,99 euros

Ritos funerarios

Traduïda a més de 20 idiomes, el llibre novel·la la vida d’Agnes Magnúsdóttir, l’última dona decapitada a Islàndia. Acusada d’assassinar brutalment dos homes, va ser obligada, amb crueltat refinada, a viure amb una família en una granja tot esperant l’execució.


Ritos funerarios. Alba Editorial. Hannah Kent. 368 pàg. 19,50 euros / @ 9,99 euros

El jilguero

Un quadre holandès del XVII dóna nom a l’últim text de l’autora d’El secret, pel qual acaba de guanyar el premi Pulitzer. En Theo, un noi jove que sobreviu a un atemptat terrorista, creuarà el seu destí amb aquesta obra d’art en una història que transcorre entre Amsterdam i els Estats Units.


El jilguero. Donna Tartt. Lumen . 1.152 pàg. 24,90 euros / @ 12,99 eur

El primer heroi / El primer héroe

“Ynatsé s’anava despertant en una vall idíl·lica, oberta a tots els vents, on pasturaven i passejaven les bèsties”. Així arrenca aquesta novel·la sobre un ésser prehistòric que comença un duríssim viatge per salvar el seu clan. Confiança plena en l’autor d’El pont dels jueus: edició en català de 25.000 exemplars!


El primer heroi / El primer héroe. Martí Gironell. Ediciones B. 440 pàg. 22 euros / @ 9,99 euros

La cuarta señal

Descarregar-se (o no) la xarxa social ÓrganoTM. Aquesta és la decisió que ha de prendre Maria, protagonista d’aquest thriller centrat en la revolució tecnològica. Les relacions personals ja no es fan al món real i tot passa per aquest perillós programa interactiu.


La cuarta señal. José Carlos Somoza. Minotauro. 480 pàgines. 19,95 euros

La cuinera

La cuina i el menjar és el fil conductor d’aquesta documentada novel·la de l’autora de La princesa de Jade</CF>. El 1771, la jove Constança Clavé es trasllada de Lima a Barcelona; només durà un llibre de receptes que, com un manual d’encanteris, la salvarà del món hostil.


La cuinera. Coia Valls. Ediciones B. 400 pàg. 19,95 euros / @ 9,99 euros

Bandera negra

“La situació dins del castell començava a complicar-se. El racionament minvava dia a dia i les dues cisternes que quedaven es buidaven a un ritme vertiginós...”. Els atacs borbònics al castell de Cardona a la Guerra de Successió, segons l’autor, nascut a la població.


Bandera negra. Jordi Santasusagna. Gregal. 300 pàgines. 20 euros

Eufòria!

El particular fris de la història actual de Catalunya creat pel periodista segueix després de Se sabrà tot i Homes d’honor. Ara, les desventures del reporter-detectiu Dani Santana ens passegen per les misèries del sistema sanitari, contagiat, és clar, per la corrupció econòmica i política.


Eufòria!. Xavier Bosch. Proa. 320 pàgines. 19,50 euros

1714. Entre dos focs

La ciutat prèvia a la gran batalla de Barcelona de 1714 és l’escenari triat per l’historiador i escriptor (Un cadàver exquisit) per ambientar l’obra. Barrejant personatges reals i inventats, dibuixa la situació d’aquells anys i les diferents sensibilitats, com es veu en seguir un corder francès i un voluntari de Reus.


1714. Entre dos focs. Jordi Mata. Edicions 62. 416 pàg. 22,50 euros / @ 14,99 eur

El paciente

Immens compte enrere de 63 hores, les que falten perquè el doctor Evans operi el president dels Estats Units. Si la intervenció té èxit, però, la seva filla segrestada morirà. 3.780 minuts per decidir quina és la seva prioritat i a qui vol salvar finalment. Thriller ben portat.


El paciente. Juan Gómez-Jurado. Planeta. 480 pàg. 20,90 euros / @ 9,99 euros

Tinta russa / Tinta rusa

L’autora de La clau de la Sarah se serveix d’un escriptor, Nicolas Duhamel, per narrar l’angoixa de la pèrdua d’inspiració. Nico, que no pot començar una segona obra, viatja a Itàlia per trobar una pau interior que no arribarà fins que resolgui un problema amb la figura del pare.


Tinta russa / Tinta rusa. Tatiana de Rosnay. Amsterdam / Suma. 300 / 424 p. 19,90 / 19,50 / @ 10,99 eur

El barco fantasma

Els autors s’uneixen per novena vegada per oferir una entrega més dels Arxius Oregon, el vaixell de capçalera de La Corporació, l’organització dirigida per Juan Cabrillo que col·labora amb la CIA i que, en aquest cas, haurà d’alliberar Yuri Bordin d’una presó siberiana.


El barco fantasma. Clive Cussler i Jack Du Brul Umbriel. 350 pàg. 17 euros / @ 5,99 euros

Els humans / Los humanos

L’escriptor i periodista anglès explica la història del professor Andrew Martin, que després de descobrir el misteri dels nombres primaris és substituït per un ésser d’un altre planeta per conservar el secret, el qual descriurà des de fora i amb humor la condició humana.


Els humans / Los humanos. Matt Haig. Empúries / Roca. 328 / 320 p. 17,90 eur / @ 7,99 eur

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_