_
_
_
_
_

Recomanem

Narrativa

Història d’Irene

Erri De Luca

Edicions Bromera

Alzira, 2014

Pàgines, 117.

Una altra vegada Erri de Luca i una altra vegada els paràgrafs que es fan versos que conten una història despullada de tot ornament més enllà de la metàfora: “Els homes són com els arbres”. Perquè en Història d’Irene regna el vers solt i la narració al vol, breu, fragmentària i en un present que tem el passat i potser el futur, perquè no hi ha espai per al record ni per al somni. Dues històries més de nàufrags, la de son pare i la d’un vell isolat, acompanyen la d’Irene, mística, tel·lúrica, mitològica, sempre de cara al mar. I és que aquesta vegada De Luca parla de l’Egeu, perquè ell, com les ones, sempre torna.

Màtria

Diversos autors
Germania
Alzira, 2013.

Poesia

Mai no han escassejat en la literatura catalana els poetes. Tampoc ara. Amb Màtria. Noves veus poètiques dels Països Catalans, aquesta realitat pren forma de futur. I és que el volum coral incorpora els versos de vint joves autors de generacions i procedències diverses, que comparteixen, però, una necessitat: escriure poesia, i fer-ho en català. Una antologia optimista, doncs, i il·lustrada en conseqüència, que presenta les obres, en molts casos inèdites, d’Àgueda Bosch, Agustí Campos, Joan Castellano, Mercè Claramunt, Glòria Coll, Bibiana Collado, Xavier Cols, Abel Dávila, Alba Fluixà, Laura Garcia, Eva Ivars, Imma López, Josep Micó, Josepa Montagut, Cèlia Nolla, Llorenç Romera, Enric Sanç, Hèctor Serra, Aina Torres i Janot Vila.

Joan Colomo

La fília i la fòbia
BCORE
Barcelona, 2014.

Disc

El rock entés com ho fa Joan Colomo és carnal, fimbrant, juganer i cent per cent eclèctic. L’exmembre de The Unfinished Sympathy, Zeidun i La Célula Durmiente es trau del barret un quart treball llarg de caire artesanal, farcit d’influències d’allò més diverses (glam rock, soul, bossa, pop), que mostra les mateixes cartes que els seus predecessors (en què combina el castellà amb un català, però, de presència majoritària), i tocat per la vareta de la inspiració i una ironia intel·ligent. Un treball per a descartar qualsevol mena d’etiquetes i simplement deixar-se engalipar, que garanteix la valuosa recompensa pròpia de la punteria dels bons franctiradors.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_