_
_
_
_
_

Recomanem

Narrativa

Eufòria

Xavier Bosch

Proa. Barcelona, 2014.

320 pàgines

El biografisme com a resposta a preguntes suscitades per la literatura sol blasmar-se a les facultats del gremi com si fóra un dels set pecats capitals. En aquest cas, però, la vida de l’autor d’Eufòria és una pista insubstituïble. Bosch coneix de prop el món del periodisme, ha estat director de l’Avui o creador de formats com APM, entre altres. I això, senzillament, fa que domine la versemblança. En Eufòria torna el personatge del periodista Dani Santana, ara per investigar la ruïna sanitària catalana, entre corrupteles i violències. Tot sempre, com no podia ser d’una altra manera, tan creïble. I sense cap compassió.

Brigades Internacionals. La fi d’un mite

Sygmunt Stein

Traducció Josep Alemany

Edicions de 1984, 2014

320 pàgines.

Memòries

Hi ha obres que s’entesten a corroborar que la política és un cementeri d’idealismes. És el cas de Brigades Internacionals. La fi d’un mite, en què Sygmunt Stein, militant comunista ucraïnés i jueu a Txecoslovàquia, narra les seues experiències a Espanya dins de la direcció de les Brigades Internacionals. Un viatge per a recuperar la fe que acaba sent tot el contrari. I és que després de comprovar el comportament dels caps de les Brigades, Stein perd la força per a creure-hi. Esquerrà fins a la mort, ja no militarà mai més, però. Una obra escrita durant els anys 50 en jiddisch i no traduïda fins al 2012 al francés. Ara arriba al català amb Josep Alemany. Incòmoda, però necessària.

Àngels de nata

Maria Josep Escrivà

Il·lustracions de Maria Alcaraz i Frasquet.

Edicions 96. 2013.

90 pàgines.

Infantil

A Maria Josep Escrivà la coneixem sobretot pels seus versos, especialment per aquell Flors a casa que guanyà els Jocs Florals de Barcelona del 2007. Però també s’atreveix a escriure literatura infantil, i ho fa amb una sensibilitat exquisida. És el cas d’Àngels de nata, una obra en què es contraposa el món dels xiquets, sempre entre el misteri i la fantasia, amb un adult que posarà en evidència la validesa d’aquella il·lusió infantil. El llibre va veure la llum al cap d’uns llargs 13 mesos de treball d’Escrivà, que col·locà les paraules, i de la il·lustradora Maria Alcaraz i Frasquet, que les acompanyà de la imatge.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_