_
_
_
_
_

El secret de Mal Pelo

La companyia balla al Mercat de les Flors ‘L’esperança de vida d’una llebre’

Una imatge del nou espectacle de Mal Pelo.
Una imatge del nou espectacle de Mal Pelo.

La cirereta de les diferents activitats que al voltant de la companyia de dansa contemporània Mal Pelo han tingut lloc aquests dies a Barcelona és la presentació, aquesta nit al Mercat de les Flors, de l’últim treball d’aquesta emblemàtica formació, titulat L’esperança de vida d’una llebre, obra que signen Maria Muñoz i Pep Ramis, directors del grup, juntament amb els seus ballarins. El públic que acudeixi al Mercat es trobarà davant d’un poema escènic a partir de textos d’Enri De Luca, Mal Pelo i María Zambrano. “És una peça molt estimulant que proposa una mirada particular sobre la relació d’un home caçador amb el seu territori i amb la seva presa, en aquest cas un isard, cap d’un ramat”, afirma el director de Mal Pelo, que afegeix: “Jo sóc el vell caçador, un paper molt a la meva mida, i mantinc una intensa relació amb la meva presa; els dos som vells, els dos vivim en soledat, els dos ens necessitem i tots dos ens respectem”.

L’ESPERANÇA DE VIDA D’UNA LLEBRE

Mercat de les Flors

Barcelona

Del 30 de gener al 2

de febrer i del 5 al 9 de febrer

Com és habitual a Mal Pelo, l’escenografia i la música són part vital dels seus muntatges. “L’espai sonor és molt suggeridor”, explica Ramis, i prossegueix: “Creat per Fany Tholloto amb la col·laboració de la compositora i cantant tunisiana Alia Sellami i la cantant valenciana Quitèria Muñoz, és manipulat en directe, creant bells passatges sonors”. L’acció transcorre en un bosc format per 40 arbres suspesos. “Construït amb la complicitat de tots els intèrprets i amb l’encertada il·luminació d’August Viladomat, es creen misteriosos paisatges entre ombres i clarianes, que conviden l’espectador a reflexionar sobre el temps i la memòria”.

Aquests dies també s’ha presentat un llibre sobre la companyia, Swimmings Horses i la setmana que ve s’estrena una pel·lícula, realitzada per Núria Font amb el títol Peus a terra, cosa que sembla insòlita en uns moments en què la crisi econòmica ha castigat amb força el món de la cultura, i concretament els grups de dansa. Això porta a preguntar-nos quin és el secret de Mal Pelo. Per Ramis, “el secret és la passió conjunta de l’equip. Treure estímul passional sigui com sigui és el que ens permet tenir continuïtat i coherència artística. Som un equip de ballarins, músics, escriptors, escenògrafs i tècnics que treballem moltes hores i cobrem poc. Una passió abassegadora per la nostra feina és el secret de Mal Pelo”.

I afegeix María Muñoz, codirectora de la companyia: “Crec que un altre dels secrets és viure fora de Barcelona; des d’un poble com Celrà veiem les coses amb distància i podem treballar amb més tranquil·litat. També hi ajuda que actuem bastant a l’estranger; els agrada el nostre producte i establim relacions profitoses per al grup. Per exemple, a París tenim molt d’èxit. Ara estem preparant un duo que ballarem Pep i jo al Théâtre de la Ville”.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_