_
_
_
_
_

Recomanem

Narrativa

Dies

Toni Sabater

Editorial L'Oronella, col·lecció Jàssena, 2

València, 2013. 119 pàgines.

Toni Sabater es presenta en el panorama literari valencià amb Dies, un recull d’escenes, de pulsions, de retalls de la memòria, presentats amb aquell posat de quadern fragmentari, fugaç, gens metòdic, a l’estil dels dietaris de tots els temps; una primera temptativa, un indici. Sabater, en cada línia, és volgudament poètic, amb l’empremta encara fresca i reconeguda del trobador valencià per excel·lència, amant dels mateixos carrers. Els carrers de la ciutat de València.

Cristofano i la pesta

Carlo M. Cipolla

Editorial Afers

Catarroja-Barcelona-Palma, 2013.

145 pàgines.

Assaig

Cristofano i la pesta és un assaig breu del desaparegut Carlo M. Cipolla, en què el cèlebre historiador de l’economia rescata de l’oblit l’amable Cristofano, secretari i comptable, que esdevé oficial sanitari d’una població al cor de la Toscana assetjada per la pesta, en ple segle xvii. Per damunt de tot, és un text de pensament, de reflexió contínua en prosa lleugera, en què les dades no es llancen al cap, sinó que s’expliquen i serveixen de puntal per al raonament posterior. Entre línia i línia, de vegades, fins i tot, se li escapa la literatura més fina.

Mésdemil. 5é Aniversari

VV.AA.
Mésdemil/Enderrock (Benaguasil, 2013)

Disc

El segell de Benaguasil celebra els seus primers cinc anys de vida amb un sampler, distribuït de forma gratuïta amb el número de desembre de la revista Enderrock, que mostra la seua heterogènia oferta mitjançat 19 cançons d’altres tants creadors de la seua nómina. Des del crit festivament reivindicatiu de Pepet i Marieta (amb l’emblemàtic La Via, per primera vegada en CD) al hip hop d’MC Alberto o Rapsodes, passant per la cançó d’autor d’Andreu Valor o Jordi Montañez, el garage rock de Make Some Are Us, el crossover de Funkiwi’s, el pop diàfan d’El Trineu Tanoka o l’ska festiu de Repúblika Ska. Desigual però engrescadora targeta de presentació per a qui encara no conega l’embranzida d’aquesta interessant discogràfica.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_