_
_
_
_
_

Recomanem

Narrativa

Quan caminàrem la nit

Joanjo Garcia
Editorial Bromera, Alzira 2013
287 pàgines

Joanjo Garcia és un escriptor jove que amb el seu primer llibre s’atreveix a mossegar el tema de la Transició i el colp d’estat del 1981. El resultat ha estat Quan caminàrem la nit, una proposta valenta mereixedora del Premi Enric Valor de la Diputació d’Alacant. A través de dues històries de dos personatges, que s’entrecreuen, l’autor pinta trajectòries personals i familiars, amb secrets inclosos, que ens evoquen dues èpoques i dues Valències: la dels setanta i la dels noranta. Amb un estil i una trama efectius, toca temes clau, com ara l’herència militar i política del franquisme, la clandestinitat, la implicació i l’apatia general.

Ovidi Twins

Animalets
LaCasaCalba. València, 2013.

Disc

Amb un eclecticisme ben saludable per bandera, Xavi Mataor i David Garcieta arredoneixen un altre combinat d’essències sonores ben gaudidor, que va de la cançó a la música clàssica, passant per desgavells punk, ritmes reggae o influències del cabaret. La nòmina de col·laboradors, amb Vicent Torrent (Al Tall), Clara Andrés o Spyros Kaniaris (L’Ham de Foc, Sabir), contribueix a envernissar encara més de color aquest bestiari sonor tan particular, exemple de libèrrima creativitat mediterrània que cal afegir a la nostra millor tradició de música popular.

Súper Gegant

Camina i oblida

Indian Runners. Barcelona, 2013.

Disc

Indie rock dels 90, shoegaze, noise rock… qualsevol etiqueta pot ser redundant per a calibrar el debut en llarga durada d’aquesta banda de Reus (instal·lada a Barcelona), però cap d’aquestes observacions estilístiques no pot enfosquir la brillantor d’un disc madur, ben cuit, destre com n’hi ha pocs pel que fa a la perícia per a accelerar o alentir la seua proposta, que transita del rock fulgurant a la construcció de textures denses que mai no sonen ensopides o desesperançades. Deu ser allò que en diuen personalitat. 2014 serà l’any de la seua confirmació sobre els escenaris, però, de moment, el present de Súper Gegant no pot ser més il·lusionant.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_