_
_
_
_
_

Clàssics imprescindibles

Juan Diego Flórez, Lorin Maazel, Frühbeck de Burgos i Valeri Gergievv visitaran Barcelona aquest any

Després de la màgica Cendrillon, de Massenet, el Gran Teatre del Liceu proposa al gener una cita belcantista de luxe, La sonnambula, de Bellini, amb el tenor Juan Diego Flórez i la soprano Diana Damrau. Hi haurà tres cites més d’alt voltatge operístic: ni més ni menys que 15 funcions de la Tosca pucciniana al març amb tres sopranos imponents —Sondra Radvanosvky, Martina Serafin i Fiorenza Cedolins— en el paper titular; el retorn a l’abril d’una joia lírica de Rimski-Kórsakov, La llegenda de la ciutat invisible de Kitege, amb direcció escènica del polèmic Dmitri Tcherniakov i musical de Josep Pons, el qual també és responsable, al maig, de La valquiria, segon lliurament de L’anell, signat escènicament per Robert Carsen.

El tradicional concert de guanyadors del Concurs Francesc Viñas (19 de gener), els concerts d’àries a càrrec de la soprano Angela Gheorghiu i el tenor Saimir Pirgu (25 i 28 d’abril), l’homenatge al baríton Joan Pons (29 de maig) i els recitals de Ninna Stemme (24 de marc) i el tenor de moda, Jonas Kaufmann (28 de març), completen la selecció d’esdeveniments liceistes.

El Palau de la Música Catalana acollirà significatives cites simfòniques en el marc del cicle Palau 100: Lorin Maazel i la Filharmònica de Munic celebraran el 150è aniversari del naixement de Richard Strauss amb la imponent Simfonia Alpina (19 de febrer) i el mediàtic Gustavo Dudamel dirigirà la Pastoral, de Beethoven, i La consagració de la primavera, de Stravinski, al capdavant d’una altra potent formació alemanya, la Simfònica de la Ràdio de Baviera (9 d’abril). Els amants del barroc hauran d’anotar dues propostes: els Vespro della Beata Vergine, de Monteverdi, dirigits per John Eliot Gardiner (7 de març), i una versió de la Passió segons sant Joan, de Bach, dirigida per Maasaki Suzuki (24 de març). Per als que busquin el màxim glamur líric, atenció al debut de la soprano Anna Netrebko al Palau (21 de maig). El temple modernista rebrà també la visita de pianistes com Stephen Kovacevich (14 de gener), Grigori Sokolov (6 de març) i Paul Lewis (17 de març). I dins del cicle de la Simfònica del Vallès, ha despertat gran interès l’actuació com a pianista i compositor de l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, amb la suite L’ombra del vent, sota la batuta de Rubén Gimeno (5 d’abril).

La desfilada de grans orquestres a L’Auditori es concentra a la temporada d’Ibercamera, que celebrarà el seu 30è aniversari amb la Novena de Beethoven a càrrec de l’Orquestra Nacional Danesa, i Rafael Frühbeck de Burgos, que té com a gran al·licient el baptisme d’una nova formació coral dirigida per Mireia Barrera (28 de gener). Un dels concerts de l’any serà la Cinquena, de Mahler, a càrrec de Valeri Gergiev i la Simfònica del Teatre Mariinski (11 de febrer). En la temporada de l’OBC destaquen dues cites mahlerianes: la Setena simfonia, que marca el retorn al gener del director Eliahu Inbal, i la monumental Vuitena, que dirigirà a l’abril Pablo González. Actuaran amb l’OBC els pianistes Josep Colom i Javier Perianes, el violoncel·lista Jean-Guihen Queyras i els violinistes Janine Jansen, Nikolaj Naider i Frank-Peter Zimmermann.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_