_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

T’estimo tant. Sonets de Shakespeare

Rafa Xambó

Comboi Records, València, 2013

En uns mesos en què els músics en valencià s’han mobilitzat per reivindicar la figura de Vicent Andrés Estellés, Rafa Xambó sorprén gratament amb un disc que posa música a alguns dels magnífics sonets amorosos de Shakespeare, en la versió al català de Txema Martínez. Xambó es fa acompanyar del pianista Salva Vázquez i del violoncel·lista Matthieu Saglio, un format que marca el so per a bé i al qual aporta variació en la manera d’atacar el text, no sempre amb la mateixa punteria, però lliurant uns quants cims, com ara Tot ho devoro i El meu amor em diu.

Deriva

Balancí

LaCasaCalba, València, 2013

 Disc

L’atent radar del segell valencià LaCasaCalba para atenció al català Ramon Cugat, un músic de Molins de Rei que havia encetat la carrera amb projectes col·lectius, com ara Nevera o Número Mach, i que ara lliura el seu primer treball en solitari, un disc de bandautor que trepitja sonoritats familiars, però amb personalitat i diversitat, dels apunts rock de Deriva o Qui estima el sol al pop d’Uniformes 2 o a la versió intimista d’Uniformes o Un altre costat. Un disc apreciable, en l’ona de qualitat del nou pop català. I més Mishima que Manel, per a entendre’ns.

Estellés Euskaraz

Vicent Andrés Estellés

Bostezo Llibres, Burjassot-Godella, 2013, 211 pàgines

Poesia

Una altra manera de retre homenatge a Vicent Andrés Estellés és contribuir a la difusió de la seua obra lluny de les confortables fronteres lingüístiques on és considerat un tòtem. En aquesta línia trobem la saludable iniciativa de la inquieta revista cultural Bostezo, editora d’una antologia bilingüe valencià-basc a càrrec d’Héctor Arnau i traducció de Gerardo Markuleta. Com en tota antologia, a la selecció se li poden observar algunes llacunes, però el volum ofereix a un lector no iniciat una perspectiva prou àmplia i il·lustrativa de la trajectòria del mestre de Burjassot.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_