_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

Malgrat la pluja

Andreu Valor

Autoedició, 2013

Del tercer disc d’Andreu Valor (Cocentaina, 1978), un músic amb unes grans condicions (bona veu, presència escènica imponent i un discurs musical transversal), hom podia esperar l’esclat definitiu. La primera aproximació a Malgrat la pluja, fa la sensació d’àlbum irregular, amb encerts notables i peces no acabades de greixar. Quan hi tornes, però, cançons com ara “No és un adéu”, “Teories contràries”, “Immortal” o la superba “Dies que vindran”, entre altres, deixen una satisfactòria sensació global i la sospita que, tal volta sí, aquest pot ser el seu disc d’eclosió.

Palifonies

Mox

Autoedició, 2013

Disc

Una pregunta menys extravagant del que sembla: Com hauria sonat la Leyenda del espacio, de Los Planetas, si, en comptes de ser granadins, J i Florent hagueren nascut a Puçol? Doncs, deixant de banda les distàncies que calga, Palifonies, l’estimulant i segon disc de Mox, ens dóna algunes pistes sobre això. On els de Granada fusionen space rock i flamenc, la banda puçolenca integra els nostres estils tradicionals (albà, 1 i 2, marxa mora...) en una formació rock amb bon humor i ganes de desconcertar (“Motivés! Le Chant des Partisans”). Deu anys després, Mox tornen per la porta principal.

Poesia

Data de caducitat

Josep Sou

Germania, Alzira, 2013, 81 pàgines

Josep Sou (Alcoi, 1951), professor de pintura urbana a la Universitat d’Elx i autor de diferents poemaris, assajos i treballs de música visual, lliura un llibre de versos ben suggeridor travessat formalment per un encertat treball de la brevetat i la intensitat (la pols al cuir de les sabates / com els llibres inútils / fa nosa) i, temàticament, per la punyent presa de consciència del caràcter efímer de les pulsions humanes, condemnades a una liquidació segura, la data de caducitat a què es refereix el títol (a l’absurd li diuen eternitat).

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_