_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

En Helicòpter

Els Nens Eutròfics

La CasaCalba, València, 2013

L’excepcional olfacte per a detectar el talent estrany, allà on siga, ha associat l’inquiet segell valencià La CasaCalba amb la formació musical del rapsode Josep Pedrals. En contacte amb Els Nens Eutròfics, les històries delirants de Pedrals troben un hàbitat propici on alena el pop més juganer (La somnàmbula), amb el funky, la cançó popular, l’indie rock o una improbable revetlla. Tot, passat pel filtre de l’humor surrealista i teatral de tothom. Si més no, són els músics els que signen la peculiar adaptació del clàssic Love is in the Air (L’amor és un peix). Vital i vitamínic.

Alba del vespre

Carles Duarte i Montserrat

Editorial 3i4, Paterna, 2013, 47 pàgines

Poesia

Carles Duarte i Montserrat (Barcelona, 1959) afig un nou poemari a una obra poètica extensa i molt guardonada amb un llibre breu, però d’admirable intensitat, en què l’alba del vespre és la bella, però corprenedora correspondència amb l’etapa vital de la vellesa. Poemari crepuscular i vellutat, dens i plàcid alhora, d’una elegància i una precisió formals colpidores, però també d’un cert academicisme desencarcarat pel batec i l’emoció que transmeten els versos:“[...] la nostàlgia d’infinit que som / les nafres que es reobren, / les mans de seda d’aquesta alba”.

Disc

L’amor o la guerra

Pau Miquel Soler

Autoedició, 2013

L’obra d’Estellés està sent motiu els darrers mesos de revisió, de lectura, d’exposició a diferents llenguatges. Pocs homenatges, tanmateix, tenen la densitat i l’aportació artística intrínseca d’aquest disc del cantant d’Arthur Caravan, una mirada al Mural del País Valencià que va obtenir el premi Ovidi Montllor al millor disc de cançó d’autor. El guany principal, a més de l’acurada selecció, és haver polsat la clau musical adequada a cada poema, del folk obscur al recitat tens, de les arrels valencianes lluminoses al pop enjogassat d’uns Violent Femmes alcoians. I molt més. Gran.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_