_
_
_
_
_

Cruïlla musical per a curiosos

El festival que es celebra al Parc del Fòrum es perfila com el qual hi cap tot tipus de música, per persones de gustos oberts i sempre disposada a la sorpresa

Al’anunci del festival Cruïlla de Barcelona ja es donen pistes per entendre quina és la seva filosofia. Segons creuen els organitzadors, hi ha dos tipus de música: la que agrada i la que no. Tenint en compte que els prejudicis no haurien de conformar els gustos i que les possibilitats actuals de sentir molta música gairebé no tenen barreres, el Cruïlla es perfila com el festival en el qual hi cap tot tipus de música, tot considerant l’oient com una persona de gustos oberts i sempre disposada a la sorpresa.

Aprofundint en aquesta idea, de fet manifestada ja com a motor del festival en edicions passades, el Cruïlla 2013 presenta en la seva sisena edició un dels cartells més ambiciosos i, alhora, variats. Per evitar un mareig total i que la programació no sembli desorganitzada, a grans trets es pot dir que el primer dia de festival, demà divendres, té una orientació potser més pop-rockera, mentre que el segon (dissabte), l’orientació obre la vista més enllà del món anglosaxó.

De tota manera, l’esforç del Cruïlla passa, entre d’altres aspectes, pel fet que diversos dels seus artistes ofereixen al Parc del Fòrum l’únic concert que faran a Espanya. Són, per exemple, els casos de Suede, Cat Power, James Morrison, Billy Bragg, Wycleff Jean, Snoop Dogg i Tego Calderón. És a dir, els caps de cartell del festival, o almenys molts d’ells, només es podran veure al Cruïlla. Cal destacar Snoop Dogg, un dels recitadors més populars dels Estats Units (dissabte), que ara presenta disc orientat cap al dancehall. Tego Calderón, un dels reis del reggaeton, artista conscienciat que demostra que aquest gènere no només és sexisme, és un altre dels atractius de la segona jornada del festival. Pel que fa a divendres, cal destacar Cat Power, la poderosa cantant nord-americana, que presentarà nou disc, Sun, tal com farà Billy Bragg, un dels cantautors polítics anglesos amb una trajectòria més dilatada i respectada, que per la seva part oferirà Tooth & Nail.

CRUÏLLA

Parc del Fòrum de Barcelona. Divendres, 5 i dissabte, 6. A partir de les 18.30 hores.

Abonament 65 euros. Entrada jornada 40 euros. Entrada nit

(a partir 01.30 hores) 20 euros

cruillabarcelona.com

Però n’hi ha més: hi són Suede, hi és Wycleff Jean, i Buraka Som Sistema, practicants del rítmic i implacable kuduro; tots ells tancaran una primera jornada que també inclou la presència de Standstill i Joan Colomo.

La segona jornada ofereix la música balcànica de Goran Bregovic; el reggae africà de Tiken Jah Fakoly; la veu de Rokia Traorè, una de les grans artistes de Mali; Fermín Muguruza, amb el seu acostament a Jamaica des del País Basc; Trombon Shorty, uns dels darrers productes del barri de Tremé a Nova Orleans, i Morcheeba, entre d’altres. En conjunt, una oferta molt equilibrada de molts tipus de música en un cartell no exhaustiu.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_