_
_
_
_
_

Recomanem

Narrativa

Llanceu la creu

Carme Manuel

Tres i Quatre. Paterna, 2013. 123 pàgines.

Tot amant de les lletres és un escriptor en potència que no sempre emergeix. Amb cert retard, almenys pel que fa a la publicació, sura el jo literari de Carme Manuel (València, 1960), una especialista en literatura nord-americana que lliura una primera novel·la sorprenent, un llibre breu però magnètic en què la força de la proposta rau, més que no en els relats centrals, en la potència de les anècdotes. O, si més no, en la manera de narrar, amb una prosa sensacional que combina el colp al fetge del lector, la cruesa tallant, amb fragments més càlids i d’un lirisme encisador

Encesa fotografia

Alexandre Navarro

Germania, Alzira 2013. 66 pàgines.

Poesia

S’ha de tenir una formació molt sòlida i una veu poètica molt rotunda per a afrontar amb garanties un poemari com ara Encesa fotografia en què, malgrat la referència moderna del títol, l’autor aborda l’inesgotable temàtica de l’amor passional des d’una visió estellesiana i també clàssica, en el sentit grecollatí. Si el llibre no resulta una paròdia involuntària o un exercici d’estil més o menys plausible és gràcies a la destresa tècnica d’Alexandre Navarro, el seu bagatge cultural, el vigor del seu discurs i una rara capacitat per a dotar d’ànima i fertilitat poètica un hort mil vegades conreat.

El somni de Vicent Andrés Estellés

Manel Alonso i Empar Piera

Germania, Alzira 2013. 51 pàgines.

Infantil

El Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, una de les seues obres més ambicioses, suggereix al prolífic Manel Alonso una bonica història, dirigida a difondre la figura del mestre de Burjassot entre els més menuts, en què relaciona la biografia del poeta amb el somni de donar forma a una obra que parle de tot el seu País. Les il·lustracions d’Empar Piera, senzilles però suggeridores, i una guia didàctica elaborada per Mercè Claramunt són el complement d’una publicació excessivament austera pel que fa a la presentació, però que acompleix la buscada funció didàctica.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_