_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

Intent de poema

Vertigen

Autoedició, 2013

Josep Nadal, fins ara cantant d’una de les bandes referencials de l’escena ska, La Gossa Sorda, i el jove cantautor rock Joan Palomares s’alien en un projecte conjunt que connecta sense angúnies descàrregues hardcore i punk amb elements com ara l’electrònica i el folk. Nadal aspira aires nous i renovadors al mateix temps que sembla traure el millor de l’inquiet però a voltes inconcret Palomares. Rareses gojoses com Penitenciagite o Pluja de maig (amb Clara Andrés!), singles rotunds com Màquina avant o Spanish dream i la producció desperta de Mark Dasousa, coronen la jugada.

Guia de perduts

Ivan Brull

Germania, Alzira, 2012, 86 pàgines

Poesia

Després de generar un impacte ben considerable amb el seu poemari de debut, Cantaments (2010), hi havia interés a saber cap on transitaria aquella interessant i incipient veu poètica. Amb Guia de perduts trobem un poeta igualment intens i exigent en la recerca de l’excel·lència, però amb un punt de seguretat, de maduresa quant al domini rítmic i idiomàtic. Versos que capturen instants i racons de la memòria, rics en imatges poderoses i punyents (Tota la llum al roig / com un llarg tir de gràcia), però amb tocs d’higiènica ironia (Diazepam), en un llibre que (re)clama a crits la relectura.

Narrativa

Els aprenents de traïdor

Ivan Carbonell

Cossetània, Valls, 2013, 140 pàgines

Tot i la seua joventut, Ivan Carbonell (València, 1979) ja acumula una certa obra literària que té el darrer episodi en una novel·la que abeura en el thriller bibliòfil amb voluntat culta i aspiracions massives. La lluita per aconseguir un preat volum robat a la Seu d’Urgell, el Comentari de l’Apocalipsi del Beat de Liébana, dóna peu a una entretinguda història d’enganys i traïcions conduïda per diversos escenaris d’Europa on l’aposta més cridanera és una curiosa desconstrucció de la trama que altera la presentació cronològica dels fets. Premi de Narrativa Vila Ametlla de Mar.

Llibre-Disc

Estellés en Solfa

Vicent Andrés Estellés (poemes); Salvador Bolufer (intèrpret); Enric Murillo (música)

M Factory Music. Sueca, 2013

64 pàgines. 79 minuts

Llibre i CD. Poemes de Vicent Andrés Estelles interpretats per Salvador Bolufer, amb música d’Enric Murillo. Res no m’agrada tant; Atarantada per la mort, dirien; Sonata d’Isabel; No hi havia a València dos cames com les teues i Un entre tants, entre altres. En aquest darrer han participat un bon grapat de cantants i escriptors. Els dènou poemes estan presentats en quinze pistes. El CD es completa amb quinze temes musicals més del mateix Murillo.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_