_
_
_
_
_
Crítica
Género de opinión que describe, elogia o censura, en todo o en parte, una obra cultural o de entretenimiento. Siempre debe escribirla un experto en la materia

Recomanem

Disc

Sol d’hivern

Mugroman

Autoedició, 2013

En les primeres entrevistes arran de l’eixida del seu nou disc, els membres de la banda de Xixona insisteixen en la idea d’haver gravat el seu treball de maduresa després d’una dècada de carrera. De fet, Sol d’hivern combina l’eficàcia habitual del grup per a proveir de temes infecciosos i immediats el seu directe (“Mil melodies”, “Junts”), amb mitjos temps cadenciosos i cançons amb una certa èpica. Tot i que la banda encara té marge de millora, sobretot pel que fa a les lletres, en una hipotètica escena de rock mainstream en valencià Mugroman compartirien el podi amb Pilka i algú més.

El balneari

Joan Garí

Tres i Quatre, Paterna, 2013, 208 pàgines

Narrativa

La nova novel·la de Joan Garí es planteja com un reflex agosarat quant al temps i a l’espai de La muntanya màgica, de Thomas Mann, un joc atrevit que se sosté per la perícia de l’autor, la solidesa de la prosa i el fons suggeridor del seu discurs. Pel que fa a la història, El balneari aconsegueix els passatges més reeixits en la relació entre el protagonista, un escriptor a sou refugiat en un poble de muntanya, i el seu rebel capellà, i decau una mica quant a la trama amorosa. Amb tot, amb el relat de les tortuoses relacions pare-fill es tanca el llibre de manera suggestiva. Premi de Vila-real.

Assaig

Dibuixant el gènere

Gerard Coll-Planas i Maria Vidal

Edicions 96, la Pobla Llarga, 2013, 101 pàgines

El sociòleg Gerard Coll-Planas i la il·lustradora Maria Vidal s’alien en un breu però interessant volum dirigit a desmuntar els llocs comuns i les visions solidificades socialment i cultural al llarg dels segles i encara ben presents sobre la noció de gènere. Tant l’atrevida presentació visual com l’acurada concreció i pertinença dels textos i les citacions, tots bastant breus, semblen concebuts per a fer forat entre els lectors joves o servir de material educatiu, però els adults també hi poden trobar arguments i enfocaments suggeridors. El llibre està prologat per Teresa Forcades.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_