_
_
_
_
_

Recomanem

Poesia

Les maletes de Jim Jarmusch

Petar Matovic

La Cantàrida, Palma, 2013, 121 pàgines

Guiada pel poeta valencià Pau Sanchis i Josipa Sokol (traductors) ens arriba en català una veu poètica ben interessant, la del serbi Petar Matovic (Pozega, 1978). Les maletes de Jim Jarmusch, que trobem en edició bilingüe, és el producte d’un moment històric concret, la caiguda de Milosevic, i també d’un estadi vital de l’autor marcat per la recerca de la veu poètica i la localització en un món desconcertant i caòtic. D’allò sorgeix un llibre fragmentari, absorbent, ric en imatges poderoses i referències culturals i que deixa petja en el lector. Una iniciativa editorial esplèndida.

L’home en cursiva

Make some are us

Mésdemil, Benaguasil, 2012

Disc

Després d’una dècada de trajectòria, i gràcies al ja quasi ineludible sistema de finançament de micromecenatge, apareix el primer disc d’aquesta formació de rock lúdic, ballable i vitamínic amb múltiples referents, de l’indie rock britànic d’aquest principi de segle (Libertines, Franz Ferdinand) al bandarrisme i l’humor sònic (llegiu-ne el nom amb fonètica valenciana) d’uns The Hives o pinzellades de garatge, postpunk i altres sonoritats intemporals. Divertits, apegalosos i amb mitja dotzena o més de píndoles francament saboroses que fan desitjable veure’ls en directe.

Disc

Sephardic Legacy

Mara Aranda

Bureo Músiques, 2013

Vers l’any 2007 es funda Ensemble Pelegrí, un projecte de recuperació del repertori musical de les comunitats jueves expulsades de la península ibèrica en el segle xv. Fruit de la investigació naix aquest disc de música sefardita que segueix els patrons històrics en la construcció dels instruments per a acostar-se al màxim al material original. Qüestions erudites a banda, l’oient el que hi troba és un repertori sòlid, bonic i dotat d’una capacitat de seducció ben estranya tant pel superb treball instrumental com per la bellesa i la versatilitat de la veu de Mara Aranda.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_