_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

Lo món d’un mos

Pepet i Marieta

Mésdemil, Benaguasil, 2013

La coctelera musical de Pepet i Marieta, una banda formada amb músics dels dos costats de la Sénia, torna a agitar-se després de tres anys de silenci discogràfic. El nou disc conté col·laboracions, càrrega reivindicativa, dispara —com és habitual— en multitud de direccions musicals (ska-reggae, cúmbia, folk, pop, rumba, ranxera...) i acompleix sobradament la funció festiva. Però, a més de complir els cànons de l’escena, la banda despatxa un bon grapat de cançons estupendes, com ara Bon vent, Somnis d’un Che, Minjar-se’l món, La mani, Tornar o La ranxera dels dos tintorers.

El fracassat

Martí Domínguez

Proa, Barcelona, 2013, 223 pàgines

Novel·la

Després d’haver sondat profitosament les figures històriques de Buffon, Goethe i Voltaire, en el seu nou projecte Martí Domínguez diposita la seua mirada, fina i perspicaç, en el personatge de Paul Cézanne, artista bandejat i menystingut pels coetanis. Partint d’un lleu fil argumental, l’autor novel·la amb un estil magnífic aquella incomprensió, els dubtes propis i de l’entorn, les misèries gremials, les reflexions sobre l’essència de l’art i la seua mercantilització, en un exercici sinestèsic i impressionista que va guanyant densitat i intensitat a mesura que avança la història.

Camins al sud

Sergi Durbà

Germania, Alzira, 2012, 171 pàgines

Narrativa

Fruit de la conflictiva experiència de Sergi Durbà com a professor de Valencià “al sud”, eufemisme per a referir-se a la comarca de la Vega Baixa, naix aquest dietari que fluctua entre la ironia i un deix ben comprensible d’amargor per a retratar la irrellevància de la llengua autòctona (si no l’hostilitat declarada) en aquells indrets. Interessant retrat sociolingüístic, però també social, descarnat i divertit alhora, de somriure glaçat, amb un treball notable pel que fa al llenguatge i un cert desequilibri en l’últim terç per l’absència d’un fil narratiu. Conté un pròleg esplèndid d’Isaïes Minetto.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_