_
_
_
_
_
Best-seller

Morton & Lark, SA

Kate Morton i Sara Lark han trobat la corda que fa vibrar milers de lectors

Carles Geli
Perseu i Andròmeda, de Carl van Loo.
Perseu i Andròmeda, de Carl van Loo.

Kate Morton (Berri, Austràlia, 1976) i Sara Lark (Bochum, 1958) són gairebé un gènere. Traduïdes a més de 30 llengües i amb milions d’exemplars venuts (La casa de Riverton, El jardí oblidat i Les hores llunyanes a Morton; la Trilogia de la nube blanca a Lark), han trobat la corda que fa vibrar milers de lectors a partir d’històries que tenen la gènesi en un episodi del passat que molts cops actua d’acció paral·lela; solen passar en grans espais naturals o d’ambient rural, que xoquen amb el present industrial i tot el que comporta en les relacions socials. I sempre hi ha passió romàntica, viatge i aventura.

L’esquema funciona: a L’aniversari secret, a l’Anglaterra rural dels anys trenta, i en l’actualitat, la protagonista, actriu, s’enfronta al seu passat indagant sobre un crim espantós que presencià de petita. A L’illa..., fan casar una jove londinenca amb un vidu terratinent de Jamaica en plenes revoltes d’esclaus...

L’aniversari secret / El cumpleaños... Kate Morton. Suma. 600 pàg. 21 euros. L’illa de les mil fonts / La isla... Sara Lark. Ediciones B. 650 pàg. 21 euros

La reina descalça / La reina descalza

Ildefonso Falcones. Rosa dels Vents / Grijalbo. 747 pàg. 22,90 euros


Després de milions d’exemplars venuts amb La catedral del mar i La mano de Fátima, l’autor torna amb una obra ambientada al segle XVIII a Sevilla i Madrid. Trepidant relat sobre l’amistat de dues dones, una cubana exesclava i una gitana andalusa, que clamen per la llibertat.

Les torres del cel / Las torres...

Coia Valls. Edicions B. 448 pàg. 19,95 euros


Apassionant relat que revisa els orígens del monestir de Montserrat, fundat per 12 monjos benedictins al segle XI. Similar exercici al del periodista Martí Gironell a L’últim abat (Columna / Suma, 21,50 euros) sobre el darrer monjo del monestir de Sant Benet de Bages, al XVI.

Domiciano, dominus et deus

Lindsey Davis. Edhasa. 640 pàg. 30 euros


Retrat de l’època de l’emperador Domicià (segle I dC) a través del soldat de la guàrdia pretoriana Cayo Vinio i la perruquera Flavia Lucila. Aventures i rigor històric, cosa lògica de l’autora de la sèrie del detectiu romà Marco Didio Falco.

La missió de l’oblit / Misión olvido

María Dueñas. Columna / Temas de Hoy. 576 pàg. 21,90 euros


Professores i amb fills emancipats, la Blanca, la protagonista —creada quasi a imatge i semblança de l’autora d’El tiempo entre costuras— marxa als EUA a treballar, una idea que no la captiva. De to intimista, l’obra és un cant a les segones oportunitats.

La hermana del funambulista

Andrea Vitali. Roca. 400 pàg. 19,90 euros


Guardonat amb el premi Bocaccio, l’autor ambienta en un poble de la Itàlia de Mussolini un mosaic variat de personatges —el capellà, els carabinieri i fins i tot una iaia mig embogida— que es vinculen amb gràcia en aquest mirall de la Itàlia profunda.

El caudal de las noches vacías

Mercedes Salisachs. Martínez Roca. 384 pàg. 19,90 euros


“El mar y el río se aman”, es diu en aquesta novel·la que glorifica l’amor “prohibit”. Un capellà coneix una dona divorciada. El duet sentiments-moral es disputa amb l’estil magnificient i tràgic d’una de les dames de la narrativa hispànica.

Panteón

Carles Sisí. Planeta. 360 pàg. 19,50 euros


Premi Minotauro per les vicissituds d’uns ferrallers galàctics amb un objecte d’una civilització que el poder de la galàxia busca. Eclosió de ciència-ficció: creació de RBA-Fantasía(El mundo de cristal, de Ballard, 17 euros) (Los Indeseables, de Maureen Mcgowan, 17,50 euros).

El càtar imperfecte / El cátaro imperfecto

Víctor Amela. Edicions B. 349 pàg. 19 euros


El prolífic periodista debuta com a novel·lista amb una obra que es remunta als temps de la Inquisició al regne d’Aragó. D’Occitània a Morella, recopil·la —gràcies a arxius salvats del Vaticà— la història, la vida i els somnis d’uns heretges al XIV.

L’hivern del món / El invierno...

Ken Follet. Plaza & Janés. 960 pàg. 24,90 euros


Nova entrega de la Trilogia del segle: el primer llibre, La caiguda dels gegants, va vendre més de dos milions d’exemplars. L’autor manté les famílies protagonistes de l’anterior volum, però canvia l’època per l’Europa fins a la II Guerra Mundial.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Carles Geli
Es periodista de la sección de Cultura en Barcelona, especializado en el sector editorial. Coordina el suplemento ‘Quadern’ del diario. Es coautor de los libros ‘Las tres vidas de Destino’, ‘Mirador, la Catalunya impossible’ y ‘El mundo según Manuel Vázquez Montalbán’. Profesor de periodismo, trabajó en ‘Diari de Barcelona’ y ‘El Periódico’.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_