_
_
_
_
_
PENSANT-HO BÉ
Opinión
Texto en el que el autor aboga por ideas y saca conclusiones basadas en su interpretación de hechos y datos

Crisi, festa i gresca

Cadaqués deixa de ser el poble més bonic del món

Barcelona -

L’has llogat? Per mesos, per setmanes, per dies?”. Són converses que es repeteixen a Cadaqués. En els darrers anys hi una certa fal·lera per llogar pisos. La crisi estreny tothom, i el manteniment i les reparacions, amb un IVA del 21%, són cares. Llogar el que en diuen a primera línia de mar als mesos de juliol i, sobretot, agost, pot representar uns 800 euros a la setmana. Això sí, s’ha de tenir un certificat d’habitabilitat (no arriba als 200 euros) i els llogaters s’han de fer càrrec de la taxa turística (0,45 euros per persona i nit).

El cas és que molts propietaris volen llogar, però no tant per qüestions crematístiques, que també, sinó perquè hi ha mesos que a Cadaqués no s’hi pot viure. Massa turistes i passavolants de dia, i a les nits i a les matinades, quan Cadaqués deixa de ser el poble més bonic del món i es disfressa de Lloret.

La juerga i la gresca. Nois i noies, guiris i autòctons, cada cop més joves i més borratxos, es dediquen a tirar barques a la mar, o contenidors de paper o motos. O agafen taula i cadires del Melitón i les planten a la riba. O els trobes desmaiats davant casa teva. Hi ha baralles i destrosses de mobiliari urbà. Aquesta Setmana Santa, tres dropos van agafar una barca de la platja d’es Poal i la van enfonsar. Hi ha una certa permissivitat. El turisme és el turisme i el negoci és el negoci.

No són tots, és clar, però aquests dies que no pots fer un pas, les llargues matinades de festa i gresca que s’han convertit en una tradició aconsellen que el millor que es pot fer és guillar, deixar el poble als turistes, llogar el pis, treure uns calerons i tornar quan el fantasma de Lloret s’hagi retirat.

Ara que, a partir del 15 d’abril, sembla ser que Cadaqués serà una localitat pionera en el reciclatge d’envasos en màquines automàtiques a dos supermercats, la pregunta que ens assalta és: qui els retornarà? Els que els escampen per mig poble? Els serveis de neteja (molt eficients, per cert)? O apareixerà alguna brigadilla que intentarà aconseguir els famosos cinc cèntims del retorn? Serà divertit veure-ho.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_