_
_
_
_
_

Recomanem

REVISTA

L’Espill #42

AADD

Universitat de València, 2013,

187 pàgines

En un moment convuls i confús com el present ve a tomb centrar el focus en els intel·lectuals que ajuden a descodificar aquesta realitat gens engrescadora. D’ací ve l’encert de L’Espill de dedicar un dossier en el seu nou número a un grapat de “pensadors estimulants” del panorama contemporani: Zeev Sternhell, Slavoj Zizek, Richard Dawkins, Nancy Fraser, Timothy Garton Ash i Tony Judt vistos a través dels ulls d’Enzo Traverso, Simona Skrabec, Enrique Font, Adolf Beltran, Justo Serna i M. J. Guerra. Un exercici que continuarà en números següents.

En una cambra i mitja

Joseph Brodsky

Universitat de València, 2013,

105 pàgines

ASSAIG

L’etiqueta d’assaig para flonja a aquest llibre breu, però intens, del poeta i premi Nobel Joseph Brodsky (Leningrad, 1940, Nova York, 1996). Publicat originàriament el 1986 (i traduït ara amb encert per Anna Torcal i Salvador Company), el text recull records i reflexions sobre la seua infantesa en la Unió Soviètica, el seu exili per motius polítics i la separació obligada dels seus pares. Fulls evocadors, d’una precisió i una concentració literària enlluernadores, en què la prosa de caire poètic, però mai recargolat, es conjuga amb colpidores reflexions morals i existencials.

L’Aiguadolç #40

AADD

IEC La Marina Alta, Pedreguer, 2012,

157 pàgines

REVISTA

La veterana revista literària dedica aquesta vegada un dossier ben ampli a una de les figures més fascinants, el·líptiques i desconegudes de la nostra literatura, Josep Palàcios. Un poder de fascinació que queda ben palés en els admirats articles de seguidors lletraferits, com ara Jaume Pérez Muntaner, Antoni Furió, Antoni Martí, Francesc Pérez Moragón, Francesc Bononad, Salvador Company o els illencs Pau Vadell i Jaume Pons. La revista inclou també, a més de ressenyes i comentaris, una aproximació ben interessant de Carles Mulet al poeta francés René Char.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_