_
_
_
_
_

Recomanem

DISC

València, Califòrnia

Senior i el Cor Brutal

Malatesta Records, València, 2013

En la seua darrera reinvenció, Miquel Àngel Landete, cap visible de Senior i el Cor Brutal, aparca quasi completament l’electricitat i el to tavernari, fa una aposta per una nuesa folk, d’acústiques, piano i harmònica (amb l’excepció de la poderosa pista que tanca el disc i hi dóna nom), i articula un discurs lleument conceptual sobre la incertesa individual i col·lectiva, sobre la necessitat de fugir d’aquesta nova gran depressió. Disc que, lluny de ser un treball de transició, conté un bon grapat de cançons estupendes, concebudes en estat de gràcia, que arredoneixen un cançoner ja envejable.

Un antídot contra l’extrema dreta

Toni Cruanyes

3i4, Paterna-la Canyada, 2013, 193 pàgines

ASSAIG

Com sol passar, malgrat un títol ambiciós, aquest assaig del periodista Toni Cruanyes (Canet de Mar, 1974) és més precís, ric i suggeridor quant a la panoràmica i el diagnòstic de la realitat analitzada, en aquest cas l’expansió de l’extrema dreta a Europa, que no pel que fa a les possibles solucions aportades. No obstant això, el volum, Premi Octubre d’Assaig 2012, és valuós i oportú en tant que dinamita llocs comuns (alimentats bàsicament pel progressisme més naïf), aporta infinitat de dades útils i il·lustratives i encén un llum d’alarma molt ben fonamentat que la nostra societat hauria d’atendre.

Pell de gat

M. Victòria Lovaina

Edicions del Bullent, Picanya, 2013, 200 pàgines

NOVEL·LA

M. Victòria Lovaina (Barcelona, 1959) construeix una novel·la ben suggestiva feta de pedaços de vides, carrusels temporals i dos eixos conductors ben curiosos: la periòdica visita d’un circ a la població de Vilamoix, que serveix de detonant de successos personals i col·lectius, i els gats, la presència dels quals es fa omnipresent en els relats. Tal volta la ficció resultant no semble extraordinària, però els veritables punts forts del llibre són la densitat ambiental, el microcosmos que acull les històries i, per damunt de tot, una prosa càlida, acurada i amb fragments d’un lirisme commovedor.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_