_
_
_
_
_

Recomanem

ASSAIG

Joan Fuster, figura de temps

Autors diversos

Universitat de Barcelona, Barcelona,

2012, 237 pàgines

Fruit d’un simposi internacional a Barcelona sobre la figura de Joan Fuster, es publica aquesta compilació “profundament revisada i ampliada”, adverteixen els editors, Antoni Martí i Teresa Rosell, de les conferències de la trobada. Amb un to acadèmic, però proveït generalment d’una textura literària que evita caure en la planura de tesi doctoral que tant detestava el mestre de Sueca, el volum presenta perfils de Fuster ben interessants com a erudit i escriptor, fotografia la seua innegable potència, la contrasta amb els seus coetanis i revisa amb punteria el llegat fusterià i les seues influències.

La POP. Vol 1

Petita Orquestra Peiotaire

LaCasaCalba, València, 2012.

DISC

Amb una bona part dels components d’Amanida Peiot, més alguna incorporació, naix un projecte nou que agafa la cançó popular valenciana (s’obri amb Amparito, la filla del metge) per fer-hi una rodada en clau de cabaret pop excèntric en què uns sonalls o una botzina s’incorporen amb naturalitat a l’exuberant arsenal instrumental. L’acabat final és lleuger i divertit —però no insubstancial— i fa que influències esparses com Remigi Palmero, Oliva trencada, Flaming Lips es conjuguen festivament en un disc que serveix com a base per a un espectacle en directe ben recomanable.

Set d’Estellés

Bertomeu

El Bullent, Picanya, 2012,

32 pàgines

LLIBRE-DISC

En uns mesos de record institucional, editorial i popular ben profitós a la memòria de Vicent Andrés Estellés, apareix ara aquest llibre-disc en què Bertomeu posa musica a un grapat de poemes del mestre de Burjassot, un d’inèdit. Una edició oportuna i vistosa, quant a l’apartat visual i de disseny, que té l’atractiu en el vessant musical d’unes cançons en què Bertomeu acobla amb encert el seu estil i dicció als versos del mestre i que pot ser eina de difusió entre els joves. Si més no, l’embrió de la iniciativa foren uns tallers de rock del cantautor en diversos centres educatius.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_