_
_
_
_
_
Crítica
Género de opinión que describe, elogia o censura, en todo o en parte, una obra cultural o de entretenimiento. Siempre debe escribirla un experto en la materia

Recomanem

DISC

#elcamellpostrat

El Corredor Polonès

Autoedició, 2012

Editat a través de la pàgina web i d’unes quantes còpies en format USB (amb fotografies i un vídeo), la banda d’Ontinyent ofereix la gravació d’un concert en directe en què revisa en format acústic el bo i millor del seu repertori (amb atenció obligada a la seua obra fonamental, L’embaràs d’Agnieszka) més alguna versió (Los Planetas). A més de servir d’aperitiu al seu proper àlbum, aquest treball és la prova que sota l’electricitat i la distorsió que despleguen normalment hi ha grans cançons i una trajectòria ascendent que reclama més consideració i atenció dins de casa i fora.

Llum antiga

John Banville

Bromera, 2012, 267 pàgines

NARRATIVA

L’irlandés John Banville, autor de novel·les ben reeixides com ara El mar o Els infinits i guanyador del prestigiós premi Franz Kafka, aborda en la seua darrera creació, editada en català per Bromera, un viatge per la memòria a través del record, molts anys després, d’un incident vital de l’actor Alexandre Cleave, la tortuosa relació sent adolescent amb la mare del seu millor amic. Records punyents que cohabiten amb el present amarg per la mort d’una filla. Obra minuciosa quant a la descripció de sentiments, fins a esdevenir agra i commovedora alhora, i d’un estil enlluernador.

Valencians, encara, cinquanta anys després de Joan Fuster

Vicent Sanchis

Proa, Barcelona, 2012, 253 pàgines

ASSAIG

Vicent Sanchis, l’experimentat periodista foguejat a cavall entre Barcelona i València, fa una ullada mig segle després a Nosaltres, els valencians, el llibre seminal de Joan Fuster, per reflexionar sobre tot allò que l’assagista suecà “no hi va preveure”. Amb respecte i admiració intel·lectual però sense beateries, Sanchis documenta i traça de manera amena una trajectòria històrica que va guanyant força i interés en el tram final, quan el periodista hi analitza el present i albira el futur de manera assenyada i sense caure en l’habitual to ploramiques. Premi Carles Rahola d’Assaig.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_