_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

Plexison impermeable

Pep Laguarda & The Raisons
Discmedi, Barcelona, 2012

Pep Laguarda publicava el 1977 un disc seminal, Brossa d’ahir, que marcava un camí de valencianització del pop i es convertia en far i guia d’obres posteriors d’artistes com ara Remigi Palmero o Julio Bustamante. Però el que havia de ser el seu esperat segon treball, Plexison impermeable (1979) no va passar de la taula de gravació. Més de trenta anys després, aquell disc inèdit veu la llum en el que és un dels esdeveniments musicals de la temporada. A més del valor per a col·leccionistes i seguidors, el treball desvela l’evolució musical de Laguarda i conté un grapat de temes que han aguantat majestuosament el pas del temps.

L’inventari clement de Gandia

Vicent Andrés Estellés
Edicions 96, la Pobla Llarga, 2012, 77 pàgines

Poesia

Anys abans de convertir-se en un tòtem, el 1966, Vicent Andrés Estellés guanyà el premi Ausiàs March de Poesia de Gandia amb L’inventari clement. Però una investigació dels poetes Josep Lluís Roig i Maria Josep Escrivà revelà fa poc que el llibre editat cinc anys després del premi no es corresponia amb l’original presentat a concurs. El poemari havia restat inèdit, fins ara: els lectors ja podem accedir a uns versos fets quan el poeta no havia assolit encara el cim del seu talent, però que deixen albirar una veu poderosa i la capacitat intransferible de superposar codis cultes i populars.

La llum garbellada

Josep Maria Balbastre
Edicions Bromera, Alzira, 2012, 95 pàgines

Poesia

Després de deixar una impressió immillorable amb el devastador poemari Gradual, premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2009, Josep Maria Balbastre (Ròtova, 1964) confirma les expectatives amb un llibre madur i complex que reclama ser desfullat pam a pam, amb esperit descobridor. Emprant formes i registres diversos però acurats, i un ric desplegament de recursos, el poeta hi cerca perfils i acostaments poètics al cos humà que, malgrat la recurrència del tema, aconsegueixen sorprendre i fascinar el lector. Premi Ibn Hazm de Xàtiva.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_