Recommanem

NOVEL·LA

per XAVIER ALIAGA

CENDRES DE TERNILS

Vicent Sanchis (Rafelguaraf, 1955) acumula una producció narrativa ben considerable d’alé històric que, aquest viatge, localitza al segle xx, amb la història d’un poble imaginari de la Ribera del Xúquer que arranca en la Guerra Civil i clou en la Transició, amb la pantanada de Tous. Tot i les intencions de l’autor de servir una ficció pura i dura, els personatges i els conflictes són plenament identificables i es presenten a través de salts temporals dinàmics i un enfocament tragicòmic ben saludable.

 

Cendres de Ternils

Vicent Sanchis

Edicions 96

La Pobla Llarga, 2012

255 pàgines

POESIA

per xavier aliaga


DE BLANC SETÍ

Després d’aparéixer en diverses antologies, la poetessa i agitadora barcelonina Sandra Domínguez lliura un poemari que, lluny de ser un talla-apega de poemes dispersos, és un llibre ben cohesionat i articulat al voltant del desig i l’amor en què la metàfora recurrent del vidre i la seua fragilitat ens alerta sobre la volatilitat dels sentiments. Versos carnals, atrevits, farcits d’imatges suggeridores i un to descregut, agre de vegades (I jo… / un pou desfet per l’aigua), que acaba reivindicant l’oblit com a catarsi defensiva.

 

De blanc setí

Sandra Domínguez

Germania, Alzira, 2012, 84 pàgines

POESÍA

PER X. A.


GUARDA'M EL SECRET

Comença a no ser una novetat que poetes i poetesses forjats en la solitud multitudinària de la Xarxa salten a la lletra impresa, com ara Xelo Llopis (Xàtiva, 1962), que reuneix en paper una part de la seua producció. Versos oscil·lants entre el lirisme i la col·loquialitat, cosits amb senzillesa, en què entra en diàleg, des d’una tendresa colpidora, amb els éssers estimats o amb un “jo” càlid i autoafirmat en una maduresa gojosa. Tot i alguns desequilibris i vacil·lacions, un poemari valuós, honest i commovedor.

Guarda’m el secret

Xelo Llopis

Germania, Alzira, 2012

84 pàgines

Comentar Normas

Para poder comentar debes estar registrado en Eskup y haber iniciado sesión

Darse de alta ¿Por qué darse de alta?

Otras noticias

Últimas noticias

Ver todo el día

EH Bildu dice estar “de duelo” por la rectificación de Quiroga

Mikel Ormazabal San Sebastián

Hasier Arraiz acusa al Gobierno y a la dirección del PP de "dinamitar" el plan de paz pero mantiene su mano tendida

“Creí que la llamada del Papa Francisco era una broma”

Manuel Viejo Madrid

El Papa recibió en enero por primera vez a un transexual tras recibir su carta donde le pedía ayuda y amparo tras cuestionarse su fe Ahora, el extremeño Diego Neira ha escrito un libro

La Tierra vivió 3.000 millones de años sin núcleo interno

La esfera de hierro sólido que ocupa el interior del planeta forma parte del mecanismo que crea su campo magnético, una protección frente al espacio con un papel clave para la vida

EL PAÍS RECOMIENDA

El dinosaurio que conoció la nieve

Fran Serrato Madrid

Una especie hallada en Alaska revoluciona el conocimiento sobre estos animales

La Jungla de Calais, un infierno en la tierra de asilo

Entre 4.000 y 6.000 inmigrantes se hacinan en la costa francesa sin servicios

Lo más visto en...

» Top 50


Webs de PRISA

cerrar ventana