_
_
_
_
_
AGENDA

Teatre nou i bones repesques

Fins al 13 de maig, el festival NEO (Noves escenes obertes), dedicat a la creació contemporània feta a Catalunya

Anna Moliner, Àlex Casanovas i Cristina Plazas a 'L'ombra al meu costat'.
Anna Moliner, Àlex Casanovas i Cristina Plazas a 'L'ombra al meu costat'.DAVID RUANO-TNC

Avui mateix teniu l’ocasió de veure l’única funció a Catalunya de Los veraneantes, el muntatge de Miguel del Arco basat en el text de Maxim Gorki que ha triomfat a la passada edició dels Premis Max amb cinc guardons: millor espectacle, millor adaptació, millor composició musical, millor actriu protagonista (Barbara Lennie) i millor productor privat (Kamikaze Producciones). Estrenada ara fa un any al Teatro de La Abadia de Madrid, aquesta crítica a la hipocresia de l’intel·lectual i de l’artista burgès que Gorki va escriure el 1904 i que el director de La función por hacer i La violación de Lucrecia ha fet seva ha obtingut molt bona acollida arreu de l’estat espanyol on ha passat. Aquí cal anar a Reus. El CAER l’acull al Teatre Fortuny, a les 21 h.

LOS VERANEANTES, CAER,
Teatre Fortuny de Reus, avui a
les 21 h. Festival NEO (Noves
escenes obertes), Teatre Lliure,
Institut del Teatre, Mercat de les Flors) i La Seca-Espai Brossa.
www.festivalneo.com
L'OMBRA AL MEU COSTAT
Teatre Nacional de Catalunya,
Sala Tallers. Fins al 27 de maig
ENS HAURÍEM D'HAVER
QUEDAT A CASA
Sala Muntaner, Barcelona.
Del 16 de maig al 17 de juny
ELS JUGADORS
Teatre Lliure, Barcelona.
Fins al 17 de juny

 Des d’ahir i fins al 13 de maig, el festival NEO (Noves escenes obertes), dedicat a la creació contemporània feta a Catalunya, reneix com a hereu del Radicals Lliure i arrossega els seus principals artífexs als teatres de Montjuïc (el Lliure, l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors) i a La Seca-Espai Brossa. Agrupación Señor Serrano, Roger Bernat, Playground, Carles Santos i CaboSanRoque, Rosa Muñoz, Los Corderos, Marcel·li Antúnez, Societat Doctor Alonso i Sergi Faüstino, entre d’altres, presenten una quinzena de propostes per als més moderns (www.festivalneo.com). La Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya ens ofereix un text de Marilia Samper en traducció de Marc Artigau que ella mateixa dirigeix. L’ombra al meu costat és el drama d’una família quan la nena, l’Alba, no torna un dia de l’institut. La mare farà de tot per esbrinar què ha passat amb la seva filla. I, com en els contes, el camí per arribar fins al final passarà pel cor del bosc... Amb Àlex Casanovas i Cristina Plazas incorporats a la companyia habitual dels últims T6.

Els més renitents a sortir tenen l’opció d’anar a partir de dimecres a la Sala Muntaner a veure Ens hauríem d’haver quedat a casa de la companyia Arcàdia dirigida pel gironí Llàtzer Garcia, que és també l’autor del text. Estrenat a la passada edició del festival Temporada Alta de Girona, aquest muntatge sembla voler entretenir sense més pretensions a partir d’una companyia d’actors joves i desconeguda que prepara el seu nou espectacle, un projecte ambiciós que han d’assajar en el cafè teatre més emblemàtic de la ciutat. Un exercici de teatre dins del teatre en què l’autor aboca tota la seva experiència com a ajudant de direcció de Xicu Masó i Pau Miró, entre d’altres.

I parlant de Pau Miró, Els (seus) jugadors han anunciat que prorroguen al Lliure de Gràcia.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_