_
_
_
_
_
AGENDA

El cinema francès envaeix el D’A

Hi ha passaports de tots els continents però la francophonie mana

Isabelle Huppert, en un fotograma de 'Una mujer en África', de Claire Denis
Isabelle Huppert, en un fotograma de 'Una mujer en África', de Claire Denis

E l festival de cinema dels coneguts-desconeguts i nascut de la crisi”. Així defineix Carles R. Ríos, director del Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A 2012), la segona edició d’aquest certamen cinematogràfic que torna demà, fins al 6 de maig, a les sales de la nova Filmoteca i als cinemes Aribau Club. Aquest any el festival té un to marcadament francòfon, amb punts forts com la retrospectiva dedicada a la directora Claire Denis que presentarà el seu últim treball, Una mujer en África (2010), en el qual la musa de Cartier Bresson, Isabelle Huppert, viu els efectes d’un conflicte al cor de l’Àfrica. La mostra s’obrirà també amb un altre film del país veí, Un amour de jeunesse (2011) de Mia Hansen-Løve, una història de passions i nostàlgies a la joventut.

D'A, FESTIVAL DE CINEMA
D'AUTOR DE BARCELONA
Del 27 d'abril al 6 de maig

 El llistó va quedar ben alt la passada edició i va demostrar que hi ha espai per la cultura dins el context de crisi. Amb un pressupost de 180.000 euros el primer festival va ser un èxit i aquest any “la proposta serà més àmplia amb 12 llargmetratges més”, assenyala Ríos.

Un altre símptoma de creixement és la inclusió d’una selecció de treballs de prestigi, guanyadors de premis en altres festivals internacionals com Once upon a time in Anatolia del director turc Nuri Bilge Ceylan que va guanyar el premi del Jurat 2011 a Cannes. Hi ha passaports de tots els continents però la francophonie mana i també tancarà el certamen una pel·lícula de la llengua de Baudelaire. La canadenca i candidata als Òscar el 2011, Profesor Lazhar, de Philip Falardeau, que mai s’ha projectat a Espanya.

“Hem apostat per un cicle amb presència de treballs arriscats”, explica Ríos. Tot i que D’A 2012 no vol ser una mostra marginal i per això inclou tant els grans noms del cinema independent contemporani com els més novells. Per als més valents, que no tenen por ni a la indústria ni als circuits d’exhibició, el festival ha creat una secció especial, Absolut risc, en la qual destaquen propostes temeràries com Diamond Flash de Cales Vermut “un film inclassificable i una de les obres més excèntriques i underground dels últims anys a Espa-nya”, segons es descriu al programa del festival. Les noves creacions també tenen el seu lloc a l’apartat Talents dedicada a les millors obres d’autors nous i emergents com Iceberg de Gabriel Velázquez, en el qual les càmeres segueixen un grup d’adolescents durant l’hivern en un petit poble. El portal filmin.es acollirà una selecció de 20 pel·lícules que es podran veure en streaming.

El públic assistent votarà la millor pel·lícula entre un ventall divers i que té empenta. No ho tindran fàcil per decidir-se.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_