PENSANT-HO BE

Adrià i Guardiola

El xivarri esportiu contrastaba amb la serena dialéctica gastronómica

A mi també m'ha atrapat la litúrgia de Sant Jordi, i sóc dels que compro la rosa, em regalen el llibre i em passejo tot cofoi per una diada tant nostrada. Hi deu haver qui ho troba carrincló. Jo, més que res, m'hi he acostumat i ja em va bé, així és que cada any participo de la festa i tota la pesca de manera tan rutinária com sagrada. A vegades em sembla que és una jornada tant primmirada que no vol competència. Ho dic més que res perquè sempre que el Barça ha jugat un partit de Copa de Europa per Sant Jordi ha perdut, ja fos contra el Leeds United o amb el Madrid.

 La derrota amb el Madrid va arribar aquesta vegada el dissabte abans i el dilluns, abans de tornar a caure el dimarts contra els anglesos del Chelsea a Europa, encara coia a les parades. La gent estava emprenyada i es deien alguna de gruixudes contra Guardiola. Hi havia qui estava molt ofés i parlava de guardiolades, una tàctica cruyffista que consisteix amb fer jugar Tello y Thiago en lloc de Alexis y Cesc. Pel que sembla aquesta vegada no es podia perdre de cap de les maneres perque en disputa no hi havia una copa, acostumat a guanyar com està el barcelonisme, sino que es jugava el cap de Mourinho. A més dels entesos i dels disgustats, hi havia qui es feia l'ofès, perquè el Barça l'havia fet quedar malament, en ridícul, davant dels amics i enemics amb els qui es fa el fatxenda, al bar o a la feina.

El xivarri esportiu contrastava amb la serena dialéctica gastronómica. Ferran Adrià no parava d'anar amunt i avall, tant aviat era a una ràdio com signava el seu llibre El menjar de la família, un dels més venuts. El millor cuiner del mon és un afortunat. El seu geni ha estat reconegut pels entesos i pels afeccionats i es pot passejar per tot arreu sense que li xiulin les orelles. Ha deixat escrites les receptes, ha tancat el Bulli i la seva creativitat es desenvolupa a la fundació. Ben guanyat s'ho té com a figura que es Adrià.

Vaig pensar amb la seva sort en comparació amb Guardiola, que té un partit cada tres dies. L'entrenador no només no pot fer una fundació amb el futbol tant singular i imaginatiu que ha implantat, també reconegut mundialment com la cuina d'Adrià, sino que ni tant sols pot rumiar-se si continúa o no al Barça, doncs alguns culés ja li han recriminat que fa massa temps que dura la murga i li demanem que no faci alineacions extranyes contra el Madrid.

El protagonisme de la pilota, al camp o a l'olla, es cada cop més gran a la festa literària. Tant Guardiola como Adrià estaven en boca de tothom, encara que per motius ben diferents, tot i ser dos fora de sèrie. Deu ser perquè el Barça i Sant Jordi no es porten massa bé.

Comentar Normas

Para poder comentar debes estar registrado en Eskup y haber iniciado sesión

Darse de alta ¿Por qué darse de alta?

Otras noticias

Últimas noticias

Ver todo el día

“Es bueno que Quereda dimita y le facilite las cosas a Villar”

Antonio Nieto Madrid

El máximo responsable federativo del fútbol femenino, le ha comunicado al presidente que quiere dejar el cargo tras 15 años

La fiscalía recurrirá el archivo de la causa de los chistes de Zapata

El ministerio público entiende que el concejal madrileño de Podemos debe declarar como imputado por humillar a las víctimas

Acuerdos del Consejo de Ministros

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría; el ministro de Economía, Luis de Guindos; y el ministro de Justicia, Rafaél Catalá, comparecen ante los periodistas tras la reunión que ha celebrado este viernes el Gobierno, la primera con el nuevo titular de Educación. Entre otras decisiones, el Ejecutivo ha aprobado finalmente el Cuadro Macroeconómico, que servirá de escenario para la elaboración de los Presupuestos de 2016. Señal de La Moncloa

EL PAÍS RECOMIENDA

El estigma indeleble de ser inmigrante en Europa

Ana Carbajosa Madrid

La OCDE constata que el origen lastra el progreso en el país de acogida

Madrid, medio siglo después de la invasión melenuda

Las Ventas evoca la noche en que los Beatles adelantaron el reloj de un país

Lo más visto en...

» Top 50


Webs de PRISA

cerrar ventana