_
_
_
_
_

Qualitat i renovació

Eduardo Mendoza recupera el seu detectiu boig i sense nom en 'Enredo de la bolsa y la vida'

Eduardo Mendoza.
Eduardo Mendoza.CARLES RIBAS

n dels moments més divertits d’El enredo de la bolsa i la vida, i n’hi ha molts, és quan el lector descobreix que el General Tat del que parla l’avi xinès Siau és en realitat la Generalitat. Eduardo Mendoza recupera el seu detectiu boig i sense nom en aquesta novel·la sobre la crisi. El detectiu ha canviat. Ara ja no vol integrar-se a la societat i tampoc treballa sol. Contracta a una tropa indescriptible. Tota la ironia i l’humor de l’escriptor en una història per passar-s’ho molt bé.

Noir, de Robert Coover. Parteix dels elements més durs del hard boiled: un detectiu que no té on caure mort, la seva fidel secretària Blanche i una viuda vestida de negre, de la que ni tan sol sap el nom. El més important és el llenguatge, l’estil i tots els relats que es deriven de la investigació. Fascinant.

Don Winslow ens sorprèn a cada nou títol. A Satori reemprèn les aventures de Nicholai Hel, un personatge creat fa 32 anys per un autor també de culte, Trevanian. Espionatge i violència a la guerra de Corea. No dóna respir.

La mort del corredor de fons és la sisena entrega de la sèrie del policia nacional Marc Sergiot, de Jordi de Manuel. Tràfic d’òrgans, màfies georgianes, metges i policies catalans cor-ruptes. La persecució d’un atracador que ha robat el que no havia de robar és espectacular. Mossos i policies treballant cadascun pel seu compte. Molt bona.

La llamada de un extraño, amb què Rafael Alcalde ha guanyat el L’H Confidencial, es interessant per l’estructura, només diàlegs telefònics, mis-satges i algun xat, i l’argument. El misteriós señor López es fica a les vides de la família Vives, els sedueix, els amenaça, els utilitza, treu el pitjor de cada un d’ells. Produeix una estimulant angoixa.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

El enredo de la bolsa y la vida. Eduardo Mendoza. Seix Barral. 270 pàg. 18,50 euros. Noir. Robert Coover. Galaxia Gutenberg. 152 pàg. 18 euros. Satori. Don Winslow. Roca. 490 pàg. 21 euros. La mort del corredor de fons. Jordi de Manuel. Edicions 62. 272 pàg. 19,50 euros. La llamada de un extraño. Rafael Alcalde. Roca. 352 pàg. 19 euros.

Un prestigiós advocat, un home íntegre, membre d’una ONG que lluita contra la corrupció, es veu sotmès a les pressions més dures quan denuncia el suborn d’una empresa. Retrat de la hipocresia d’una Barcelona adinerada que es creua amb els immigrants.

Un escándalo sin importancia, de Carles Casajuana. El Aleph, 192 pàgines. 18 euros

Les novel·les negres de l’escriptor xinès són una crítica implacable a la Xina de la Revolució Cultural i de l’actual. L’inspector Chen Cao investiga l’assassinat d’una treballadora modèlica tan entregada al partit que es va convertir en una celebritat.

Muerte de una heroína roja, de Qiu Xialong. Tusquets, 440 pàgines. 20 euros

Primer títol de la tetralogia de Hoke Moseley, un policia de mitjana edat, de vida personal desastrosa, implacable. És ell qui s’enfronta a Freddy, un psicòpata molt simpàtic i perillós que ha passat mitja vida en correccionals i presons. Pur humor negre.

Miami blues, de Charles Willeford. RBA, 249 pàgines. 18 euros

Una de les millors novel·les de l’escriptora sueca. L’advocada Rebecka Martinsson i la inspectora Anna-Maria Mella davant un cas difícil: els col·laboradors nazis a Kiruna. L’assassí seguirà matant per tal que aquest passat continuï per sempre més amagat.

Fins que passi la teva fúria / Cuando pase tu ira, de Asa Larsson. Columna / Seix Barral, 368 pàgines. 18,50 euros

Un homenatge a Agatha Christie: un creuer pel Nil, un arqueòleg corrupte i 15 persones que tenen motius per assassinar Oriol Laclau, magnat de la construcció i col·leccionista d’art egipci. És la segona novel·la de la investigadora Diana Dial i és encara més divertida que l’anterior.

Sin entrañas, de Maruja Torres. Planeta, 286 pàgines. 19,50 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_