_
_
_
_
_
AGENDA

La renovació del jazz mira enrere

Andrea Motis i Joan Chamorro revisiten els sons de la primera meitat del segle XX

Cal saber quins són els teus orígens per saber quina és la teva identitat. No és cap lema polític, és una manera d’entendre la música, el jazz en aquest cas. Sembla que l’equip que forma el reconegut instrumentista Joan Chamorro i la seva jove perla i protegida Andrea Motis (dir que acaricia els 17 anys és només una dada, no una definició) s’ha quedat amb el ritme dels mestres del jazz. Han girbat un espectacle ple de matisos on es poden trobar noms destacats del panorama jazzístic del país. Cal recordar que Chamorro dirigeix l’exitosa Sant Andreu Jazz Band, que participarà al proper concert de la parella jazzística al Festival del Mil·lenni.

 El que ofereixen Motis i Chamorro podríem dir que és jazz clàssic barrejat amb títols incunables com Over The Rainbow, My One and Only Love, Basin Street o Chega de Saudade, amb la companyia d’aquesta nova cantant, trompetista i saxofonista catalana, membre de la big band més jove d’Europa: la Sant Andreu Jazz Band. I cal repetir-ho perquè el que fa aquest grup és encomiable, exemplar i inspirador. La veu, la posada en escena, la tria dels temes, tot sona a Amèrica, tot sona a la gran època del jazz.

I és que aconsegueixen crear una atmosfera. Efectivament no és Harlem o Nova Orleans, ni l’aroma dels clubs suecs, holandesos o cubans. No, però la cura amb que se seleccionen les cançons cal valorar-la. S’inclou més d’una hora de clàssics del jazz de la primera meitat del segle XX, tot i que també hi ha alguna picada d’ull a la bossa nova. Bé, dir que aquesta barcelonina acaba d’arribar seria faltar a la veritat. Motis ja té tres discos editats, més d’un centenar de concerts realitzats en els més emblemàtics festivals i programacions del país i que fa pocs mesos va deixar meravellat el mateix Quincy Jones.

Ara aquesta banda tindrà l’oportunitat de tenir la seva prova en el primer Palau de la formació, liderada per Andrea Motis i Joan Chamorro, dimecres vinent, 11 d’abril. I el primer Palau sempre impressiona, diuen. Aquest espectacle no és casualitat, no és un bolet, a més d’anar guanyant reconeixement amb centenars d’actuacions en directe, aquest parell de grans músics publica Joan Chamorro presenta Andrea Motis, un àlbum que arriba un any després del que ja van editar amb la mateixa Sant Andreu Jazz Band.

Què es pot dir de l’Andrea Motis? Doncs que és una força de la natura, que no només canta sinó que toca notablement la trompeta i el saxo. A més està molt ben acompanyada. Joan Chamorro al saxo, el pianista i compositor Ignasi Terraza i Bobby Gordon al clarinet. És com si fos el dream team del panorama jazzístic català. Però si té padrins deu ser per algun motiu.

ANDREA MOTIS & JOAN
CHAMORRO
Palau de la Música, Dimecres 11

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_